[O2] nie odpala

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek5
    Classic
    • 2012
    • 4

[O2] nie odpala

Witam wszystkich jestem nowy na forum.
    Przeglądałem trochę forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.

1. Pierwsze z nich to jak zdjąć boczek z tyłu. Opis na forum jest i tak zrobiłem ale za cholerkę nie mogę rozgryźć jak zdemontować tą klamkę od szyb żeby całkowicie wyjąć boczek.

2. Chcę również zamontować głośnik na tył ale nie ma tam wyprowadzonej wiązki kabli przeprowadzenie kabli to nie problem ale jak je podpiąć pod oryginalne radio skody,
    a mianowicie wygląda ono tak:
    OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Czytałem coś z pinami ale to trzeba wpiąć je w oryginalna kostkę którą się podpina bezpośrednio do radia czy jak?

3. I jakiej grubości muszą być to kable. Mam też pytanie czy muszą one składać się z segmentów ? gdyż jak zdemontowałem gumę ochronna w drzwiach na przodzie to tam była kostka w którą były powpinane 3 kostki z kablami (elektryka lusterek i okien, centralny i zapewne głośniki). Chodzi mi o to czy mogę na tył poprowadzić cały kabel bez takich rozwiązań czy trzeba robić tak koniecznie z tymi kostkami.

4. Już ostatnie pytanie dotyczy montażu głośników w półce gdyż dostałęm głośniki infinity kappa 693.9i są dosyć konkretne i szkoda żeby się walały w szafie. Pytanie brzmi czy żeby je podłączyć to wystarczy odpowradzić kable np. od głośników z tyłu czy wymaga to bardziej skomplikowanych operacji typu ciągnięcia znowu od radia.

Pozdrawiam wszystkich i z niecierpliwością czekam na odpowiedź.

Dziękuję.
  • sermix
    Classic
    • 2011
    • 12

[O2] nie odpala

Witam.
    Mam pytanko, nie wiem czy temat był już poruszany, ale ja nie mogę znaleźć.

Mam octavię II 2.0 TDI 140 KM z 2005 roku, przejechane 137000 km, wczoraj zgasł mi samochód i nie chce odpalić. Podjechałem do warsztatu (nie serwisu skody) podpięli komputer, ale błędów nie wskazało, odkręcili filtr paliwa i powiedzieli że jest zalany olejem silnikowy i mogą to być pompowtryski.
    Czy ktoś może pomóc, czy to faktycznie pompowtryski??

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

sermix, po co piszesz dwa razy to samo :?: :idea:
      nie jesteśmy ślepi

Komentarz

• sermix
        Classic
        • 2011
        • 12

pierwszy raz na forum, sorry :roll:

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

pompki jak by źle podawały to by chyba coś na kompie wyszło
          może paliwo lewe?
          kontrolki normalnie się zapalają i gasną :?:

Komentarz

• sermix
            Classic
            • 2011
            • 12

kontrolki wszystkie normlnie zapalają się i gasną, komputer który wczoraj podłączyli nie miał oprogramowania, które mogło wskazać czy to są pompowtryski, wywnioskowali to z filtru paliwa

Komentarz

• abstinent
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4842
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

bez vcds-a to możemy wróżyć
              może być jakaś głupota
              np zapchany filtr paliwa itp

Komentarz

• sermix
                Classic
                • 2011
                • 12

no tak, ale normalne jest że w filtrze paliwa było troche oleju silnikowego??
                siedzę teraz i czytam w internecie usterki w silniku 2.0 i koszt ich napraw

Komentarz

• abstinent
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4842
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

sermix, nie w internecie tylko forum przeszukaj porządnie(kilka dni Ci to zajmie :szeroki_usmiech )
                  wszystkie ASO razem wzięte nie maja tyle wiedzy co nasze forum

Komentarz

• robekcool
                    RS
                    • 2009
                    • 2041
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Re: nie odpala

Zamieszczone przez sermix
                    Czy ktoś może pomóc, czy to faktycznie pompowtryski??
                    wystarczy jeden niesprawny.
                    niech szukają
                    www.k-mot.pl
                    Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
                    Autoholowanie.
                    Robert Kulma

Komentarz

• sermix
                      Classic
                      • 2011
                      • 12

dzięki za informację.
                      jutro jadę do mechanika, mam nadzieje, że nie będę musiał sprzedawać samochodu .
                      miałem już wcześniej skodę felicie i byłem z niej bardzo zadowolony, 6 lat jeździłem 160 000 km na gazie zrobiłem i nigdy mnie nie zawiodła .

[ Dodano: Pią 11 Lis, 11 14:19 ]
                      wczoraj odebrałem samochód od elektryka, jakiś przekaźnik się odczepił, który odpowiada za pracę pompy paliwowej .

A jeśli chodzi o warsztat, który stwierdził pompowtryski uszkodzone to Norauto, z daleka będę omijał ten warsztat i nie polecam nikomu tam jechać, brak doświadczenia, zero pojęcia o naprawach może tylko klocki hamulcowe potrafią wymienić.

Komentarz

Pracuję...