[Inne] Kluczyk nie działa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mg91
    Classic
    • 2011
    • 27

Ja będę miał wymieniane jutro. Zgłosiłem sprawę pomiaru w ASO i on dalej przekazał sprawę do SAP. Dostałem zwrotnie informację że wymienią, jednak koszt robocizny muszę ponieść we własnym zakresie. Mam zapłacić 150 zł. Jak to u was wychodziło?

Dodatkowo poinformowano mnie że za sprężyny placi Landi Renzo a nie SAP, jeśli montowana była instalacja gazowa. Czy to prawda nie wiem, przekazuję tylko to co mi mówili w serwisie.
  • tomwawa
    Ambiente
    • 2010
    • 186

Witam

Problem dotyczy VW SHARAN 2001 1.9TDi

Dziś wymieniłem baterie w pilocie bo tamte już praktycznie nie łapały, wychodzę do samochodu naciskam guziczek na pilocie i samochód się nie otwiera. Na szczęście mogłem otworzyć normalnie przekręcając kluczyk, jak to naprawić. Zostaje mi tylko ASO?
    WT 45581Ciemnozielona Skoda Octvia I Sprzedana
    WT 514** Srebrny VW Sharan

Komentarz

• slawomirmarczak
      Classic
      • 2010
      • 23

W mojej instrukcji jest taka informacja:

Gdy po naciśnięciu przycisku pilota zdalnego sterowania samochód nie zostaje
      odryglowany, wówczas możliwa jest sytuacja, że kod kluczyka i sterownika w
      samochodzie nie pasują do siebie. Może do tego dojść, gdy przyciski pilota były
      wielokrotnie naciskane poza zasięgiem działania układu lub została wymieniona
      bateria pilota zdalnego sterowania.
      W takim przypadku trzeba przeprowadzić synchronizację (inicjalizację):
       Nacisnąć dowolny przycisk pilota.
       W ciągu minuty od naciśnięcia przycisku odryglować drzwi samochodu
      kluczykiem

Może u ciebie tez to zadziała.

Komentarz

• tomwawa
        Ambiente
        • 2010
        • 186

Faktycznie w wyniku wymiany bateria pilot "zgubił zasięg"

Naprawiłem to korzystając z instrukcji z jednego z for VW

Zanim rozpoczniesz kodowanie upewnij sie czy wszystkie szyby i drzwi sterowane elektrycznie są zamkniete !!!
        1 Włoz kluczyk w drzwi kierowcy przekrecająć kluczyk 3X w lewo przytrzymując go
        przez ok 0.5 sek,
        2 Wyjmij kluczyl zapali sie lampka w drzwiach
        3 Skieruj kluczyk w lusterko wsteczne i nacisnij przycisk (2) w czasie krutszym niż 5
        sek
        4 Trzymając pryc, (2) wcisnij przyc. (1) trzy razy . Zwolnij przycisk (2)
        Kluczyk jest zakodowany. Zaswieci sie lampka w drzwiach kierowcy
        OPERACJA MUSI BYĆ WYKONANA W PRZSIĄGU 20 SEKUND

OPERACJE KODOWANIA POZOSTAŁYCH KLUCZYKÓW (jesli takie posiadasz) TRZEBA PRZEPROWADZIĆ NATYCHMIAST PO PRZEKODOWANIU PIERWSZEGO POWTARZAJĄĆ TRZY OSTATNIE KROKI W CZSIE NIE DŁUŻSZYM NIŻ 15 SEK. OD KAZDEGO KLUCZYKA
        WT 45581Ciemnozielona Skoda Octvia I Sprzedana
        WT 514** Srebrny VW Sharan

Komentarz

Pracuję...