Problem po naprawie skrzyni O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • niebieski9
    Drive
    • 2010
    • 56

ale za to fele robią robotę
    Pozdrawiam serdecznie
  • andriu79
    Ambiente
    • 2008
    • 239

Witam
    Tydzien temu odebralem mojego szkodnika od mechanika po wymianie 5tego biegu w skrzyni. Generalnie chłopaki przejrzeli cała skrzynie wymienili olej. Wczoraj bylem u nich zeby mi troche na cięgnach podregulowali no i wczoraj ladnie wszystko grało. Wczesniej przed regulacją ciegien ciezko wchodziła mi rano 1 i 2. Dzis podczas jazdy mialem problem zeby na światlach wbic 1 czy 2 nie wiem czym jest to spowodowane po przejechaniu 5 km biegi wchodza jak zloto
    Przy wymianie sprawdzali dwumase i niby jest dobra
    Nie wiem co sie dzieje Prosze o porade

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

andriu79, może coś z olejem nie tak :?:
      czemu wymieniałeś, jakie objawy :?:

Komentarz

• McGan
        RS
        • 2010
        • 3573
        • Superb III (3V3)

andriu79, jaki masz olej? Jeżeli sportowy Motul do skrzyń, to tak będzie przez jakiś czas niestety. Ja u siebie tak miałem, potem było OK.
        Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
        Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• andriu79
          Ambiente
          • 2008
          • 239

poprawili na ciegnach i chodzi ok

Komentarz

• TomekRs
            RS
            • 2011
            • 1670

jaki koszt i czas takiej roboty?

Komentarz

• Kaziunciu
              Drive
              • 2010
              • 85

No właśnie podlaczam sie do pytania ile cie to kosztowało

Komentarz

• andriu79
                Ambiente
                • 2008
                • 239

770zl

[ Dodano: Sro 16 Lis, 11 11:59 ]
                ale mam teraz inny problem podczas naprawy skrzyni sprawdzali dwumase Stwierdzili, że wszystko ok., dwumasa nie ma luzów. Ale od tygodnia jak stoję na zimnym silniku to z lewej strony słyszę chrobotanie po wciśnięciu sprzęgła ustaje. Taki objaw mam tylko na zimnym silniku.
                Nadmieniam, że jakieś 40 tys temu miałem wymienianą dwumasę i sprzegło

[ Dodano: Sro 16 Lis, 11 12:00 ]
                ale mam teraz inny problem podczas naprawy skrzyni sprawdzali dwumase Stwierdzili, że wszystko ok., dwumasa nie ma luzów. Ale od tygodnia jak stoję na zimnym silniku to z lewej strony słyszę chrobotanie po wciśnięciu sprzęgła ustaje. Taki objaw mam tylko na zimnym silniku.
                Nadmieniam, że jakieś 40 tys temu miałem wymienianą dwumasę i sprzegło

Komentarz

Pracuję...