Co to za uszczelka ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmmad
    Classic
    • 2012
    • 33

Co to za uszczelka ?

Fabia Monte Carlo ma ciemne tylne lampy? A tam ciemne, u Ciebie są prawie czarne. Ja w starym trupie co ledwo jeździ. Mi się po prostu nie podoba (jak widać wielu innym osobom też) i nie mam zamiaru udawać że jest inaczej. Jeśli Tobie z takimi lampami jeździ się lepiej- twoja sprawa. To w końcu twój samochód! Ale że pokazujesz go na forum publicznym i "poddajesz ocenie zwiedzających" to odniosłem się do tego co zobaczyłem.

Drugiej części, powiem szczerze, nie zrozumiałem. Chodzi o to że twój samochód musi być wyjątkowy i wyróżniać się za wszelką cenę?
    Gasolina
  • pawelpap
    Ambiente
    • 2010
    • 182

Co to za uszczelka ?

Wczoraj wymieniając filtr oleju i paliwa zauważyłem na dole że coś mi delikatnie przecieka ... są to rury od intercoolera wchodzą do chłodnicy z lewej i prawej strony... z jednej strony coś cieknie ... wydaje mi się że jest tam uszczelka bo rura podobna do rury od powietrza z góry... jak może nazywać się ta uszczelka i szukać w aso czy np. intercars ?

Komentarz

• Kicer
      Ambiente
      • 2011
      • 217

No normalnie to nazwac. Uszczelki rur intercoolera. Koszt chyba niecale 8 ziko/szt.
      Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...

Komentarz

• ciuk15
        Rider
        • 2009
        • 406

pawelpap, a jesteś pewien ze to wina uszczelki, a może już rury są trochę luźne i przecieka delikatnie. Ja u siebie tez mam taka sytuacje ale to jest wina całej rury. Jest ona łączona na tak zwane "szybkozłącze" a ono delikatnie się wyciera. Mi ostatnio jak zerwało uchwyty z rury i musiałem kupić nowa po stronie kierowcy (150 zł w ASO ) przestało się sączyć. Zalecał bym delikatne obchodzenie się z tymi elementami a jak byś wyciągał to sprawdź czy dobrze się zabezpieczyła,żeby cie jej nie wyrwało.
        1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
        2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
        3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
        4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)

Komentarz

• pawelpap
          Ambiente
          • 2010
          • 182

ok trzeba będzie to dobrze przejrzeć

[ Dodano: Czw 10 Lis, 11 11:26 ]
          A może byłby ktoś tak dobry i wrzucił zrzut jak połączone są te rury z erki ? razem z numerami części ?

Komentarz

• ciuk15
            Rider
            • 2009
            • 406

pawelpap, niżej podaje linki żebyś zobaczył jak te rury wyglądają dłuższa w kształcie litery l jest po stronie kierowcy jak się patrzy z przodu blisko filtra a krotka po stronie pasażera. masz tez tam nr. i zobaczysz o jakich zaczepach mowie. Na metalowym elemencie na środku odstający element

Wiem z własnego doświadczenia, ze pierwsza ASO kosztuje 150 zł

Pozdrawiam
            1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
            2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
            3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
            4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)

Komentarz

• pawelpap
              Ambiente
              • 2010
              • 182

Dzięki Chwilą wolnego czasu zajmę się tym

Komentarz

Pracuję...