Witam!
Nie działa mi elektryczna regulacja wysokości reflektorów.Podczas regulacji w górę lub w dół reflektory ani drgną. Może ktoś borykał się z takim problemem i wie jak mi pomóc z rozwiązaniem jego. Wielkie dzięki!
Witam!
Nie działa mi elektryczna regulacja wysokości reflektorów.Podczas regulacji w górę lub w dół reflektory ani drgną. Może ktoś borykał się z takim problemem i wie jak mi pomóc z rozwiązaniem jego. Wielkie dzięki!
Miałem to samo. U mnie do wymiany poszły siłowniki (używane) i pomogło. Sprawdź bezpieczniki i czy prąd dochodzi do siłowników. Jeśli dochodzi to siłowniki, jeśli nie to może byc bezpiecznik jak i wyłącznik.
U mnie podobnie. W jednym reflektorze wysiadł silniczek do regulacji. Rozkręć reflektor wyjmij i wtedy spróbuj. Być może zacznie buczeć i będziesz wiedział czy to o to chodzi. Niestety kiepskie te silniczki zamontowali.
Raymond, ale zupełnie nic nie drga? Ja miałem tak, że jeden mi cały czas chrobotał i leciutko tylko drgnął, a drugi wcale nic nie reagował. Sprawdź bezpieczniki, a później może pogadaj z kimś, żeby dał przełożyć jeden silniczek i sprawdzić. Otwórz maskę, reflektor (tak jakbyś zmieniał żarówkę) i tam znajdziesz taki pionowy czarny prostokącik. Wyjmij z niego jedną wtyczkę i podłącz pod drugi silniczek. Pokręć regulacją, jak będzie chodził, to znaczy, że Twoje są niesprawne. Wyjmij je (wykręć 2 śruby chyba torxy, ale nie pamiętam jakie i później normalnie go wyjmij i podmień i złóż jak było :wink: )
Na 99% siłowniczki do wymiany,
Idą 3 przewody, +12v,- i przewód sygnałowy napięcie chyba od 0-5V, będzie zmieniało się zależnie od ustawienia pokrętła regulacji wysokości świateł, sprawdź miernikiem i będziesz miał prostą odpowiedź.
Jest jeszcze jedna możliwość element odbaskowy nie trzyma się na przegubach, tylko luźno lata w reflektorze.
Komentarz