jeszcze spryski tylko front super...też na taki choruje ale kiedyś się w końcu wylecze i dorwe taki bardzo fajny kawałek plastiku 8)
1.8 AGN problem z obrotami
Zwiń
X
-
1.8 AGN problem z obrotami
Do właścicieli silnika 1.8 agn. Od pewnego czasu (kiedy się ochłodziło) mam problemy z instalacją gazową, gdy przełączy się na gaz na niedogrzanym silniku nie da się jechać. Po dodaniu gazu obroty najpierw chwilowo spadają, silnik się dusi, a następnie rosną – powstaje taka dziura. Silnik musi się maksymalnie dogrzać, aby przestało. Co ciekawego na benzynie zaraz po odpaleniu, spadek obrotów przy dodaniu gazu też jest wyczuwalny, ale minimalnie i nie sprawia w korkach takich problemów jak gaz. Gdy silnik pracuje słychać syczenie. Zgodnie z sugestiami z forum sprawdziłem wszystkie wężyki od podciśnienia i odmę, ale wszystko wygląda ok. Próby znalezienia miejsca, z którego słychać syczenie, doprowadziły mnie w okolice przepustnicy. Jeszcze jedno spostrzeżenie - silnik do maksymalnej temperatury podczas jazdy dogrzewa się w około 10-15 min, przy obecnych temperaturach. Jednakże jak stoję w korku i potem ruszę jadąc trasą około 90km/h wskazówka temperatury potrafi się obniżyć o jakieś 2-3mm.Czy u was w waszych silnikach, też coś syczy czy jest cisza? Wyczytałem, że wariujące obroty mogą byc spowodowane braniem lewego powietrza. Jak silnik się dogrzeje nie ma falowania obrotów, na niedogrzanym na gazie występują, na benzynie nie zauważyłem.
-
Komentarz