Witam.
Octavie mam dopiero 3 miesiace, była zakupiona od rodziny, wiec autko było pewne.
Ale niestety mam z nim problem, wczoraj zauwazyłem ze czasami słychac pstykanie, takie jak samo jak jest włączony kierunkowskaz, dziwiek wydobywa sie z okolic włacznika świateł awaryjnych.
Sprawdziłem czy podczas tego "pstykania" mrugaja jakieś światła, ale nic nie mrugało.
Co moze być tego przyczyną?
Pozdrawiam
Tam we wlaczniku jest ten elektromagnes, ktory odpowiada za tykanie. U mnie tak sie dzialo gdy umieralo wlasnie to. Wymienilem na nowy oryginalny i wszystko wrocilo do normy. Sprawdz moze najpierw polaczenie kostki z wtyczka...
Pozdr.
Bartek
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
u mnie do wymiany była manetka cała od kierunków- ponoć znany i standardowy problem w O1, wiem tez, że w niektórych przypadkach ludzie wymieniali przekaźnik od awaryjnych ( ale czasem za jakiś czas padał, bo zepsuta wajcha psuła przekaźnik...)
Czeka cię wymiana wyłącznika awaryjnych jest to częsta awaria w skodach .Było opisywane niejednokrotnie na forum . Koszt ok 100 zł oczywiście za oryginał roboty na 5 min
nie wymieniaj, szkoda kasy !!
Wykręć, rozbierz, wyczyść styki i delikatnie nasmaruj wazeliną techniczną.
Zamontować i jeździć z uśmiechem!!
Mówię oczywiście o przełączniku przy kierownicy.
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Witam.
Kupiłem nowy przycisk swiateł awaryjnych, zmieniłem go i dalej nic.
Wiec sprobowałem prysnąć w manetki sprayu do styków i wszystko wrociło do normy.
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.
spray do styków pomaga, ale na krótko, naprawdę proponuje rozebrać , prosta robota zamie nie więcej niż 30 minut
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
wojtisek1, tylko trza zdjac kierownice :-(
Mi tez czasem zaklika,przedmuchalem sprezonym powietrzem i troche pomoglo.
U zony w Peugeocie 206 rozebralem,przeczyscilem i jest ok,ale tam bylo do odkrecenia tylko kilka srub,bez zdejmowania kiery.
Komentarz