Zamieszczone przez piotrek_os
Dzisiaj ma do mnie dotrzeć ten podłokietnik to zobaczymy co jest wart. Może nie zdenerwuje się jeszcze bardziej :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pon 02 Lip, 12 22:37 ]
No więc podłokietnik dotarł. Pierwsze wrażenie to że pachnie chińszczyzną :diabelski_usmiech ale nie ma tragedii. Kolor (szary w moim przypadku) niestety różni się od reszty plastików ale nie wali po oczach. Materiał którym obity jest podłokietnik sprawia wrażenie solidnego. W środku też ładnie obity zamszem. Łapę montażową niestety musiałem trochę dopasować. Przede wszystkim przy otworach montażowych wystają dwa bolce których niestety nie mam gdzie wsadzić, więc musiałem je z boku podpiłować. W moim przypadku na szczęście nie miałem problemów z zapalniczką, bo mam wersję przedliftową i w tym miejscu mam przycisk otwierania klapki paliwa. Niestety musiałem też wycinać otwór na podłokietnik w tunelu bo w jego miejscu mam (miałem) miejsce na kubek, butelkę, itp. Wzorowałem się na tym poradniku http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...od%B3okietnika ale jak to zwykle bywa trzeba było w trakcie improwizować bo tutaj montowany był oryginał a mój zamiennik niestety się różni. Regulacja w poziomie i odchylanie na maxa działa bez problemów. Na montaż zeszło mi dzisiaj 6 godzin :shock:
Nie wiem ile wytrzyma ten podłokietnik, ale generalnie jestem zadowolony. Jak mam wybierać między powycieranymi i zmasakrowanymi oryginałami za 250-300zł (niestety w 90% takie pojawiają się na allegro) to wolę kupić zamiennik za 152zł który może odbiega jakością od oryginału ale przynajmniej wygląda przyzwoicie. Gdyby ktoś skusił się na zakup takiego podłokietnika u tego samego sprzedawcy to radzę najpierw dopytać czy aby na pewno ma taki na stanie.
Komentarz