Hamulec powolutku opada

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • klaudiusz
    Classic
    • 2010
    • 15

Hamulec powolutku opada

po krótkiej przerwie, czas na zaprezentowanie kilku małych modów( a może nawet modzików) które zaszły w aucie
    może nie powalają na kolana ale dla mnie dzięki nim auto od razu milej wygląda

1. na pierwszy ruch poszedł nowy wyłącznik świateł awaryjnych z wersji po FL
    2. pojawiło się ponownie logo OCP na grill-u( które nie wiedzieć czemu poprzednia właścicielka zdjęła przed sprzedażą :P , i musiałem męczyć się z montażem od nowa )
    3. została zamontowana końcówka z RS-a na początku myślałem żeby zrobić obie równo ale potem doszedłem do wniosku w trakcie robienia przymiarek ze zrobie podobnie jak jest w RS-ce czyli jedna trochę krócej. moim zdaniem wyszło spoko i wygląda napewno ładniej niż zagięte w dół rureczki

za końcówkę oraz wyłącznik podziękowania dla misiek^wro

i na koniec kilka fotek ogólnych
  • cycu70
    Classic
    • 2009
    • 27

Hamulec powolutku opada

Witam mam taki problem i nie wiem czy to normalne ostatnio zauważyłem że po wciśnięciu pedału hamulce wolno czy gwałtownie, samochód hamuje normalnie ale trzymając go dalej po zatrzymaniu opada do samej podłogi. Pompując pedałem stwardnieje ale przytrzymując znów opada. Nie wymieniałem ostatnio nic z układu hamulcowego, płynu w zbiorniczku nie ubywa, gdy samochód jest niezapalony hamulec pozostaje twardy. Co to może być? Dziekuję za odp. Hamulce przód tarcze tył bębny.

Komentarz

• Lashlo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1455

cycu70, tez tak mam-wyjasnienie-ABS-tak ma byc

Komentarz

• cycu70
        Classic
        • 2009
        • 27

Ale mam ten samochód 2 lata już i wydaje mi się że tak nie było na początku może stwierdzenie powolutku to źle napisane bo to jakieś 2-3 sekundy i na podłodze a już jakieś ze dwa razy wogóle nie zahamował tylko trzeba było szybko napompować

Komentarz

• McGan
          RS
          • 2010
          • 3573
          • Superb III (3V3)

cycu70, prawdopodobnie serwo hamulcowe wraz z pompą - warto sprawdzić np. podmieniając Warto również zwrócić uwagę na wężyk z zaworkiem zwrotnym idącym od vacuum pompy do serwa hamulcowego.
          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

Pracuję...