Zamieszczone przez kryzys554
1.8T bierze olej
Zwiń
X
-
1.8T bierze olej
Witam i proszę o pomoc,
na 8tys km przelotu wlałem 2,5 litra oleju. Aktualny przebieg to 152tys. Zauważyłem ze olej wciąga przy ostrzejszej jeździe (wkręcanie silnika powyżej 4-4,5tys obrotów). Przy spokojnej jeździe poziom stoi w miejscu.
Mechanik powiedział ze to najprawdopodobniej uszczelniacze i lepiej dolewać niż rozbierać i ingerować w głowice. Czy może być jakaś inna przyczyna? Wycieków nie ma.
Dzięki
PawełPaweł
-
-
A ja mam 205 tys i przy wymianie co 10 tys nie dolewam nic. Stan sie nie zmienia. Olej teraz 5W40. Wczesniej 0w40 tez nic nie ubywalo. Wymienilbym uszczelniacze i pierscienie przy okazji. No chyba ze turbo puszcza.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Re: 1.8T bierze olej
Zamieszczone przez PKZWitam i proszę o pomoc,
na 8tys km przelotu wlałem 2,5 litra oleju. Aktualny przebieg to 152tys. Zauważyłem ze olej wciąga przy ostrzejszej jeździe (wkręcanie silnika powyżej 4-4,5tys obrotów). Przy spokojnej jeździe poziom stoi w miejscu.
Mechanik powiedział ze to najprawdopodobniej uszczelniacze i lepiej dolewać niż rozbierać i ingerować w głowice. Czy może być jakaś inna przyczyna? Wycieków nie ma.
Dzięki
PawełPozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PolonZamieszczone przez PKZWitam i proszę o pomoc,
Dzięki
PawełET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S3 CHRISnp 10w-60 zuzycie spada ale mi dalej łykaPozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PolonZamieszczone przez S3 CHRISnp 10w-60 zuzycie spada ale mi dalej łyka
dzieki za rady ale ja to wszystko wiem nawet wiem że pierscienie nie trzymaja od 1- 4 cylindra bo spr. takim fajnym urzadzonkiem do badania szczelnosci tłoków , jeszcze na 4 zawory wydechowe nie domagały ale to preparatami załatwiłem
juz tak jakis czas jezdze ciekawe ile jeszcze podycha drugi motor ma na zapasET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Panowie już ustaliłem co jest powodem ubytku oleju: Przerdzewiała rurka powrotu oleju z turbo do miski. Na zgięciu przez co przy większym ciśnieniu leje się podczas jazdy. Kod produktu 06A145735AA. Najtaniej nową udało mi się znaleźć za 370zł. Czy orientuje się ktoś czy są jakieś zamienniki. Używki na allegro są po 200zł ale wydaje mi się że to żaden biznes.
Myślę też o zrobieniu typowej rzeźby tzn. wycięcie z rurki uszu mocujących do miski i turbo i dorobieniu do nich węża gumowego w metalowym oplocie, gość robiący takie pzrewody do maszyn z pneumatyką powiedział że powinien dać rade. Koszt ok 50zł.
Czy ktoś już robił takie akrobacje?Załączone plikiPaweł
Komentarz
-
Komentarz