gruto, ja bym wybrał DSG łopatki przy kierownicy i sam mozesz sobie sterować kiedy chcesz zmianą biegów mi DSG daje sporo frajdy najlepiej przejedz się takim z DSG i manualem i bedziesz wiedział co ci bardziej odpowiada
Witam. Niedawno zakupiłem Octavie 1.6 z `97. Zauważyłem ostatnio że nie działa podgrzewanie tylnej szyby i ogrzewanie lusterek.
W dodatku nie działa regulacja lewego lusterka(bez względu na pozycje przełącznika lusterek).
Włącznik ogrzewania i bezpieczniki są ok. Wiązki w drzwiach są sprawdzone.
Dodam że przełącznik od lusterek ma tylko 2 pozycje L i P więc podgrzewanie włącza się razem z tylną szybą.
Proszę o odp bo przeszukałem już wiele postów lecz nie znalazłem odpowiedzi pasującej do moich usterek.
Czytałem ten post lecz w niczym mi nie pomógł;/
Mi nie zgasły żadne lampki, wszystko jest ok.
Szukałem również po przekaźnikach ale niestety żaden nie odpowiada z podgrzewanie.
Dlatego napisałem bo już nie wiedziałem gdzie moge szukac
Lusterka grzeją bo były rozebrane. Napięcie w klapie to dziwna sprawa: czasem jest ale małe a czasem go nie ma. Dodam jeszcze że napięcie było również brane prosto z akumulatora i szyba dalej nie grzała.
Problemy prawdopodobnie rozwiązane:
-regulacja lusterka nie działała bo był przerwany kabel w drzwiach
-brak ogrzewania lusterek prawdopodobnie przez pęknięte szkło na lusterku
-brak ogrzewania tylnej szyby spowodowany przez zerwanie wszystkich ścieżek na szybie
(prawdopodobnie była na szybie folia przyciemniająca i któryś z poprzednich właścicieli zerwał ją razem we wszystkimi ścieżkami grzejącymi)
Temat do zamknięcia. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
Komentarz