Witam koledzy dawno mnie nie było ponieważ jestem kierowca i wiecie jak to jest 3tyg poza domem idt ale teraz mam trochę wolnego i teraz pytanie do was o jakaś glebę. Chce trochę gleby ale żeby to było praktyczne żeby był komfort jazdy ok i ładne to wygladalo a jestem zielony w tym temacie wiec proszę o opinie i o pomoc i pozdrawiam was serdecznie
[O1] Problem z odpaleniem
Zwiń
X
-
[O1] Problem z odpaleniem
Auto nie chce odpalać w niskich temperaturach powietrza. Rozrusznik kręci bez problemu, czasami zapali za którymś razem ale po kilkunastu sekundach. Akumulator 100% ok, tak samo kable, świece, kopułka, palec. Wskazówką może być taka sytuacja: autko przez 3 dni stało na dworze, codziennie próbowałem je odpalić i nic, wepchnąłem je do ogrzewanego garażu i po 10 minutach odpalił na cyknięcie. Jeden z mechaników zgonił na immobilaizer ale coś mi się nie wydaje...
-
-
jak czujnik zawyrza lub zanirza temperature to komputer nie traktuje tego jako usterke .dlatego radze ci podłonczyc jeszcze raz autko pod kompa i sprawdzic temperatury rano przed opalenien auta powiny byc bardzo zblirzone do temp.powietrza na zewnacz .jesli bys miał problem z imobilajzerem to bys miał zapisany bład w sterowniku silnika(sterownik zablokowany)diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Problem wycieraczek rozwiazany, wymiana czujnika temperatury nic nie dala, nadal nie chce odpalac. Zauwazylem jednak ze problem z odpalaniem jest tylko w deszczowe dni, wczoraj ani przedwczoraj nie chcial odpalic bo padalo, dzisiaj caly dzien bylo sucho i odpalil na cykniecie. A wiec moze jednak kopulka (cos w srodku), kable???
Komentarz
-
-
Juz jestem pewny, ze to wina wilgoci. Kiedy byly mrozy odpalal bez problemu. Dzis przyszla wilgoc i problem znowu sie pojawil.
[ Dodano: Sro 15 Lut, 12 18:17 ]
Mozna jakos sprawdzic co jest przyczyna? Bez sensu kupowac wszystko po kolei i wymieniac. Moge trafic od razu albo dopiero na koncu.
Komentarz
-
Komentarz