przekrzywiony ster

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zieldan
    Classic
    • 2011
    • 17

przekrzywiony ster

Robiłem całe zawieszenie przód tył to cos w hamulcu recznym - szczeki lub bęben :evil:
  • octaviaRK
    Ambiente
    • 2010
    • 116

przekrzywiony ster

witam prosze o info co sie moglo wydarzyc gdyz od jakiegos czasu gdy sie bardziej skupiłem zauwazylem ze podczas jazdy dokładnie na wprost ster jest lekko przekrecony a wczesniej bylo idealnie.
    robert octaviaRK

Komentarz

• jefry
      Rider
      • 2009
      • 411

i zapewne w prawą strone... taka przywara... pojedz na zbieżność ale sądzę że to mało pomoże... TTTM... jak w nic nie przywalileś to dobry mechanik NIE Z ASO, Tobie to ustawi, ale ja mam podobnie i z tego co sie pojawia na wielu postach jest to standard. Jak przywalileś to albo ośki albo hmmm maglownica...

Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• rafalus
        L&K
        • 2005
        • 1140
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

podczas jazdy dokładnie na wprost ster jest lekko przekrecony a wczesniej bylo idealnie.
        Przerabiałem ten temat . Wiadomo różne są przypadki. Ja miałem może bardziej przekręcone koło kier.
        Ustawiłem zbieżność nawet, auto właściwie nie ściągało może delikatnie w prawo Ale i tak koło kier było lekko przekrzywione.
        Wymieniłem następujące elementy tuleje wahaczy, sworznie , łączniki i gumy wahacza. Może któryś element był wymieniony na wyrost. Ale najdroższe są właściwe sworznie.
        Tuleje TRW. Po wymianie koło kierownicy było znowu w innym położeniu. Ustawiłem zbieżność i koło kierownicy jest idealne. Dodam ,że to robiłem w Seacie Toledo z 2000 roku. Te same zawieszenie co w O1. Czyli przyczyna leżała albo po stronie tulei lub sworzni. Z tym, że tuleja po podniesieniu auta faktycznie wykazywała ślady zużycia.
        nowy cSIMC od Aliego
        seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
        Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• laurin
          Rider
          • 2009
          • 727

przyczyną też może być zmiana opon na zimowe - czasami kiera zmienia swoje położenie...

Komentarz

Pracuję...