[Inne] Nie działa otwieranie szyb.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomekk
    Classic
    • 2005
    • 13

damian1975, Piratka, mirek_p11, dzięki raz jeszcze.
    W głowie mam jeszcze kilka modów, po dokończeniu klimatyzacji i zmontowaniu Jetta frontu, biorę się za felgi. Do końca sierpnia chcę kupić maskę i oba błotniki, zlikwidować ogniska korozji i spasować wszystko, łącznie z szerokimi zderzakami.
    Malowanie przełożę najwyżej na przyszły rok, bo sierpień mam zawalony robotą, a we wrześniu mój pomagier ma już szkołę.

Dzisiaj jadę z kuzynem nabić jego klimę w samochodzie, przy okazji zapytam o możliwość napełnienia i sprawdzenia takiej customowej konstrukcji.
    Paczka kurierska z gratami wyszła z Lublina, więc jutro powinna być. :yay:
  • Dig Dug
    L&K
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1306
    • Seat

W mojej F2 padło otwieranie szyb. Najpierw padało czasem, a teraz wogóle. Myślałem, że to ta słynna krańcówka, ale wszystko: oświetlenie wewnętrzne, centralny, alarm itd. działa OK, za wyjątkiem otwierania szyb. Co ciekawe nie działa otwieranie ani od strony kierowcy, ani pasażera. Dodatkowo nie działa otwieranie z kluczyka. Wiecie przy zamykaniu drzwi z zewnątrz kluczem, możemy opuścić wszystkie szyby lub je podnieść. Teraz auto nie reaguje.
    Myślałem, że może to kabel przerywa (przełamał się w gumowej osłonie), ale nie działają też drzwi pasażera próbując otwierać jego przyciskiem.

Co to może być ?? moduł komfortu, czy jakiś przekaźnik ?? Wszystko działa, tylko te szyby nie.
    Auto młode 3 lata i 30 tys przebiegu. Zaczęło się to dziać na wiosnę teraz padło wogóle.

Czytałem tematy o krańcówce (mikrostyku), ale tam ewidentnie światełko wariuje lub alarm się włącza, że niby drzwi otwarte. Więc pewnie nie to.
    Była O1 jest F2.

Komentarz

• czesiu1929
      Ambiente
      • 2009
      • 142

1. sterownik w drzwiach kierowcy mógł paść, który odpowiada za wszystkie szyby
      2. moduł komfortu, który odpowiada także za sterowanie szybami, centralem itd.
      L&K

Komentarz

• tomus7
        RS
        • 2010
        • 1896
        • Peugeot

Sprawdz czy wszystkie kable są OK szczególnie ta co wchodzi do drzwi kierowcy i dalej czy jakaś zielenina nie pojawiła się w kostkach
        ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
        http://www.bunkry.pl/pl/index.html
        a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
        http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
        Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

Pracuję...