Urwane koł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • siemi1
    L&K
    • 2012
    • 1287
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BMM 2.0 TDI 140 KM

Urwane koł

szerokości

prośba zdemontuj te trylki ( czyt.: opaski kablowe ) z kołpaków bo zalatuje wiochą ... ( bez obrazy )
    Spalanie - Motostat.pl
    Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
    Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS
    Sprzedam na OLX!!
  • niumek79
    Classic
    • 2011
    • 16

Urwane koł

Witam
    Mojego Szkodnika i mnie spotkało nieszczęście ,potrąciłem zapas który wypadł komuś z kosza i niestety troche zdewastowałem samochód. Trzeba go teraz poskładacć do kupy(i to szybko )wiec mam pare pytań:
    -potrzebuje zwrotnice prawą,od jakich modeli będzie ona pasowac,znalazłem na szrocie skode po lifcie 1.8 ale nie wiem czy to to to słyszałem też że podobno od golfa 4 pasuje ale czy napewno ? a jeśli tak to konkretnie od jakich modeli.
    -pękła też szyba przednia i te same dylematy?
    -błotnik tez to samo
    -łożysko jakie?
    to narazie wszystko reszta wyjdzie jak samochód na koła postawie za wszelkie sugestie serdecznie dziekuje i pozdrawiam

Komentarz

• krisoctav
      Rider
      • 2008
      • 417

octavia to autko na bazie płyty od golfa IV więc wszystko powinno podejść
      każdy element ma numer vag zaczynający się od 1J0 więc wystarczy że podasz to w każdym sklepie vw lub skody i nie ma problemu
      szyba pewnie gdzie koło 500 pln wymiana
      resztę klamotów najlepiej znaleźć u jednego klienta który ma części z auta ściągane można znaleźć na allegro przykład

dzwonisz podjeżdżasz i kupujesz negocjujesz cenę i zakładasz

Komentarz

• b8tz
        Rider
        • 2011
        • 368

Zamieszczone przez niumek79
        potrąciłem zapas który wypadł komuś z kosza
        Trzeba było wzywać policję - i z jego OC likwidować to jako szkodę.
        Mam we flocie kilkadziesiąt ducato - akurat fiat wymienia w nich w ramach kampanii serwisowej windę koła zapasowego - bo zdarzało się że winda puszczała i kosz z kołem ginął. Może to właśnie było koło z Ducato?

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Zwrotnica do Twojego auta ma numer 1J0 407 256 N,pasuje z Octavii z silnikiem AEE,AEH,AGP,AKL,AMD
          Seata Leona,też ze słabszymi silnikami benzynowymi i Golfa IV z podobnymi silnikami.
          Masz hamulce 256,więc z Octavii 1,8 nie podejdzie.
          Z linka powyżej jak najbardziej.
          Łożysko w używce na pewno będzie,a jeśli będziesz chciał nowe to jakiś SKF.
          Błotnik też z tego samego linka.
          Szyba to raczej nowa,około 500 zł.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• niumek79
            Classic
            • 2011
            • 16

No właśnie numer vag spisze no ale ta oktavka z linku jest po lifcie a mój jest przed wiec pytanie czy części będą pasowac ,szybe ,zwrotnice i błotnik chce kupic na szrocie, wiadomo z jakich wzgłędów reszta będzie nowa bo obrażenia są spore.Wiadomo że jak idziesz do sklepu to bierzesz częsć do danego samocodu i pan ci dopasuje a na auto szrotach musisz szukac no i musisz wiedziec czego. Znaleść dany model rocznik itak dalej to nie jest takie proste wiec potrzebuje wiedzy od jakich jeszcze modeli części mogę urzyć

[ Dodano: Wto 13 Gru, 11 22:50 ]
            oooooo właśnie o takie informacje mi chodzi byłeś szybszy dzieki

[ Dodano: Wto 13 Gru, 11 22:58 ]

[ Dodano: Wto 13 Gru, 11 23:05 ]
            wiesz koło lerzało ale właściciela niestety nie było poprostu mjałem duuuuuużo szczęścia uderzając w nie przy 90 km/h. Policja była i co z tego tylko tyle ze te koło sprzątneło notatke zrobiło i tyle

[ Dodano: Wto 13 Gru, 11 23:31 ]
            i jeszcze jedno pytanie , mój szkodnik nie ma ABSu czy to ma znaczenie

Komentarz

• JanuszSz
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2835
              • Superb II combi (3T5)

ta oktavka z linku jest po lifcie a mój jest przed wiec pytanie czy części będą pasowac
              Będą pasować.Lifting najbardziej widać na zderzakach,tapicerce,zegarach.podwozie i blacha jest to samo.
              mój szkodnik nie ma ABSu czy to ma znaczenie
              Nie ma znaczenia.W zwrotnicy i tak będzie czujnik,więc go po prostu nie podłączysz.
              Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• niumek79
                Classic
                • 2011
                • 16

oki to już wiem czego szukać teraz mam prożbe , mieszkam niedaleko warszawy (niedaleko Zakroczymia) jeżdze tam do pracy jeśli ktoś wie gdzie moge znaleść te części to prosze o namiar, zależy mi na czasie a ta z linku to gdańsk odpada a tak to zrywam sie z pracy i już jestem

[ Dodano: Nie 05 Lut, 12 12:32 ]
                Witam panowie, prosze o pomoc znalazłem taką oto rozpórkę i mam pytanie czy będzie pasować do mojego szkodnika jeśli tak to odrazu zamawiam prosze o potwierdzenie i z góry dziękuę
                rozporka-kielichow-audi-tt-98-06-8n-i2101257401.html

[ Dodano: Nie 05 Lut, 12 12:37 ]
                moto.allegro.pl/rozporka-kielichow-audi-tt-98-06-8n-i2101257401.html

Komentarz

Pracuję...