CZy ktoś miał podobny przypadek bo wszyscy rozkładaja rece. Czy to morze być od n 75 albo od czujnika wałka rozrzadu nie wiem czego sie jeszcze czepić. :cry:
Brak mocy - turkotanie silnik 1.8 20V Turbo
Zwiń
X
-
Brak mocy - turkotanie silnik 1.8 20V Turbo
Witam
Mam oktavie 1,8 20V Turbo
Zaraz po odpaleniu słychać jak by auto paliło na trzy cylindry zamiast na cztery - turkota jak kosiarka. Brakuje mu mocy.
Cewki zostały sprawdzone i są dobre.
Miał może ktoś podobny problem lub wie co to może być ?Dudi
Octavia to kobieta: duża, z solidnym kuprem, przeciętnie ładna, ale za to posłuszna, zadbana i dostępna za rozsądną cenę.
Wiem, mężczyźni marzą o innych kobietach, ale zwykle to Octavie wiernie czekają na nich w domu.
-
-
Świece sprawdzone chociaż ich nie podejrzewałem we wrześniu wymienione były podobnie jak filtr paliwa i oleju. Cewkami sprawdzone i kable od nich jest OK
Żona wyczytała że to może być wina przepływomierza.Dudi
Octavia to kobieta: duża, z solidnym kuprem, przeciętnie ładna, ale za to posłuszna, zadbana i dostępna za rozsądną cenę.
Wiem, mężczyźni marzą o innych kobietach, ale zwykle to Octavie wiernie czekają na nich w domu.
Komentarz
-
-
Re: Brak mocy - turkotanie silnik 1.8 20V Turbo
Zamieszczone przez DudisWitam
Mam oktavie 1,8 20V Turbo
Zaraz po odpaleniu słychać jak by auto paliło na trzy cylindry zamiast na cztery - turkota jak kosiarka. Brakuje mu mocy.
Cewki zostały sprawdzone i są dobre.
Miał może ktoś podobny problem lub wie co to może być ?OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Nie ruszam auta na razie bo nie chce kata uszkodzić. Na razie stoi w garażu.
Jutro kolega z komputerem podjedzie i zobaczymy może komp coś pokaże
Ale wielkie dzięki jak co to wiem kogo prosić o pomoc :lol:Dudi
Komentarz
-
-
Moja skodzinka niestety będzie stała do wtorku.
Kolega się nie wyrobiła, a na szybko nie ba co robić.
Odezwę się po sprawdzeniu auta komputerem
Życzę Wam zdrowych i pogodnych świąt
[ Dodano: Pią 06 Sty, 12 16:31 ]
Witam.
Oktavka już jeździ wzorowo. :lol:
Komp wykazał błąd w sterowaniu silnikiem. Błąd skasowany i wszystko Ok z autkiem.
Kolega powiedział że złą ilość paliwa pobierało autko i dlatego tak było.Dudi
Komentarz
-
Komentarz