[O1] Kluczyk sie programuje ale nie otwiera/zamyka auta....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kysio2005
    Classic
    • 2012
    • 1
    • Octavia II (1Z3)
    • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Podłączam się do tematu: jaki % i ile to kosztowało? Chcę u siebie zrobić podobny manewr.
  • szczepuz999
    Classic
    • 2011
    • 10

Witam. Wpierw się przywitam bo pierwszy poscik na forum tak jak w temacie ...Jakis czas temu przestało mi działać sterowaniem centralnego zamka z kluczyka ..czytałem ze mogł sie rozprogramować wiec postanowiłem go samodzielnie zaprogramować... włożyłem kluczyk na 2 sek do stacyjki przekręciłem wyciągłem a potem przytrzymałem przycisk zamykania a następnie otwierania i autko sie zamkneło i kierunki migły. Lecz niestety na naciskanie przycisków po programowaniu autko nie reaguje. Co to może być ?

dodam że autko to octavia combi rok 2000 1.9 TDI

Komentarz

• Borsuk2
      L&K
      • 2010
      • 1203

szczepuz999, instrukcja (O2) podaje trochę inny sposób.
      Spróbuj.
      Załączone pliki
      Fajna stronka

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Moj tez sie kodowal i skonczylo sie na zakupie nowego (u mnie scyzoryk).
        Spritmonitor.de

Komentarz

• szczepuz999
          Classic
          • 2011
          • 10

Borsuk2, niestety nie działa ten sposób...chyba faktycznie trzeba sie bedzie rozejrzeć za nowym kluczykiem...a jako tako moduł komfortu może być za to odpowiedzialny?? moze jakis przekaźnik sie wieszać albo cuś?? Wie ktoś może czy z modułu komfortu idzie impuls prosto do sterownika zamka czy moduł komfortu steruje przekaźnikiem, który zasila sterowanie zamkiem???

Komentarz

• K_Popiel
            Rider
            • 2010
            • 608

Zakładamy oczywiście że baterie w kluczykach, pilotach centralnego zamka są OK. Jeżeli masz dostęp do VAG'a polecam ten sposób, kodowałem już w ten sposób i zapewniam że działa:

Adaptation
            Channel 00: Remote Control Clearing

This channel clears all previously adapted remotes. It is advised to clear old remotes if the Remote Control Adaptation is not successful.

[Select]
            [46 - Cent. Conv.]
            [Adaptation - 10]
            Channel 00
            Read]
            The New value will be 0 by default.
            [Save]
            When the prompt asks if you are sure you want to save a value of 0 to Channel 00, click [Yes]

Channel 01: Remote Control Adaptation

[Select]
            [46 - Cent. Conv.]
            [Adaptation - 10]
            Channel 01
            Read]
            This will display the number of currently stored remotes in "Stored Value".
            Enter your total number of keys up to a maximum of 4 (including any existing keys) in "New Value"

[Test]
            Verify that the number in "Test Value" is correct.
            [Save]
            When the prompt asks if you are sure you want to save a value of x to Channel 00, click [Yes]
            Press and hold (for at least one second) the UNLOCK button on the fob, at which time it will be learned.
            If you're programming more than one fob press and hold the UNLOCK button on the second fob for one second, press and hold the UNLOCK button on the third fob for one second, etc.
            You have a total of 15 seconds to do them all.

The car may give you some sort of acknowledgment as each key is learned (lights flash, horn beep, etc.)

Jest to sposób z RossTech Viki. Pozdrawiam.
            // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
            ------------------------------------------------------

Komentarz

• Pinio
              Classic
              • 2009
              • 29
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

miałem podobny problem z pilotem, u mnie siadała płytka w pilocie. tak stwierdził szpec od tych zeczy i mówił ze trzeba wymienic cały sterownik. nie wymieniałem nic i jakby cos lepiej teraz działa

Komentarz

• szczepuz999
                Classic
                • 2011
                • 10

ha panowie znalazłem przyczyne problemu!! po licznych próbach różnego rodzaju programowania kluczyka siedząc na fotelu z wkurw..nia z całej siły wcisłem przycisk otwierania, puszczajac nie kończącą sie wiązanke przekleństw :twisted: i ku mojemu zdzwieniu auto zareagowało!! sobie myśle co jest grane rozebrałem pilota i patrze, a tam przy nacisnieciu cała płytka sie rusza i przechyla przez co jak mocniej nie nacislem to nie działało:P podłożyłem mały wałeczek z taśmy izolacyjnej pod płytke i pod przyciski i teraz chodzi jak ta lala

Komentarz

Pracuję...