quwa, quwa, quwa...znalazłem kilkanaście nowych ognisk na klapie i dachu :cry: przestaję więcej szukać, bo szkoda nerwów
Dziwne krótkie ruchy wycieraczek szyby przedniej
Zwiń
X
-
Dziwne krótkie ruchy wycieraczek szyby przedniej
Witam. Od miesiąca mam Octavię FL 150 KM i chciałem się zapytać o wycieraczki szyby przedniej. Czasem jak wrócą do dołu to wykonują jeszcze taki krótki z 5 centymetrowy ruch do góry. W sytuacji pracy ciągłej zawsze schodzą do pozycji w której lekko widać prawą wycieraczkę natomiast jak chcę maznąć jednokrotnie to zatrzymuje się w tej samej pozycji ale czasem w niższej i podchodzi do góry o te ok 5 cm albo zatrzymuje się w tej niższej i zostaje tak że nie widać ich wcale zza kierownicy. Czy ktoś zwrócił u siebie na to uwagę ? Czy ten typ tak ma ? Raczej tam o nic pióra nie zawadzają bo patrzyłem.
Pozdrawiam szanowne grono. To mój drugi post oprócz powitalnego1.8 TSI 152 KM FAMILY PLUS
-
-
Serdeczne dzięki. Nie miałem świadomości że taki patent istnieje. Rzeczywiscie w instrukcji jest info że "po każdym wyłączeniu wycieraczek lub po każdym co trzecim wyłączeniu zapłonu nastepuje zmiana położenia spoczynkowego wycieraczek, co powoduje że gumy wycieraczek nie zużywają się przedwczesnie." Jeszcze raz dzięki za szybką reakcję1.8 TSI 152 KM FAMILY PLUS
Komentarz
-
Komentarz