Co do nowości u mnie na chomiku, to stworzyłem "nową" bazę labelek. Wszystkie clb przekonwertowałem na lbl i teraz łatwiej można wgrywać polskie wersje, a jeśli chce ktoś zostać przy angielskiej wersji to jest wtedy i tak aktualniejsza od wbudowanej w wersje 11.3 Millenium.
[O1] olej na ostatnim cylindrze w 1,8 125KM
Zwiń
X
-
[O1] olej na ostatnim cylindrze w 1,8 125KM
Ostatnio przy wymianie przewodów w mojej O1 1,8 125 KM gazownik zauważył że na przewodzie od 4 cylindra jest mokro od oleju. Moje pytanie: co może być przyczyną, jak to usunąć, czy jest drogie w naprawie i w mierę ważne dla mnie: Czy to może mieć wpływ na spalanie gazu ? bo mam za duże spalanie LPG, natomiast pb pali normalnie ( Trasa - lpg ~10,5 l pb ~8, miasto- lpg~12,5-13,8 a pb~10-10,8
-
-
Zamieszczone przez german81najprawdopodobniej puszcza uszczelka pod pokrywa zaworów wymien uszczelke i po problemie .sowix1, gazu zawsze auto wiecej spali o ok 2l niz benzyny i nic z tym nie zrobisz tak ma byc
wiem, że pali więcej lpg i biorę pod uwagę że pomimo sekwencji różnica do 2 l może być. Tylko że niejednokrotnie ta różnica wynosi 4-5 litrów i to już trochę za dużo bo o ile na trasie wychodzi te 2 l więcej to w mieście już 10l pb a prawie 14l lpg to za dużo
Komentarz
-
Komentarz