octavia I i silniczek G60- możliwe?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • magik85r
    Classic
    • 2011
    • 13

PAOLO: macie jakieś ciężarówy które robią ponad 40 -50 000km rocznie na jednym oleju ?
    Ciekawy jestem co tam dajecie.

Może macie jakieś busiki dalekobieżne , ja się zastanawiam do diesla teraz na zimę nad olejem z Millersa :

Mam kilka busów które pilotuję od niedawna muszą się przesiąść z taniego oleju który zmieniają co 15000km ( dzienni robią po 300km) woięc olej "osobówkowy" ze względu że jest zbyt cienki odpada trzeba zalać coś bardzo mocnego.

Auta nie mają DPF-ów na szczęscie ale jeszcze się zastanawiałęm nad takim czymś:

To tak na luzie ...
    Ale może masz jakieś poligonowe doświedczenia :-)
  • deviltomek
    Ambiente
    • 2010
    • 246

witam! prawdopodobnie jutro stane sie posiadaczem corrado z silnikiem g60, i tak poswituje mi mysl o swapie motoru do skody czy ktos juz slyszal o takich przypadkach? czy jest to wogole mozliwe?

Komentarz

• luks
      Ambiente
      • 2009
      • 240

w necie można znaleźć dużo o swapach silników 1.8t do golfa mk2.
      w drugą stronę to pewnie musiałbyś mieć skrzynię z półosiami itd od 1.8t, żeby podpiąć do tego silnik. wszystko się pewnie da tylko po co i ta rzeźba, po czym to nie będzie szybsze niż zwykły 1.8t.
      skoda
      fuckyeah!

Komentarz

• piernik
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 975
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Oczywiście że możliwe, wszystko rozbija się o umiejętności jeśli sam to będziesz robił lub o kase jeśli komuś zlecisz.
        Jeśli dobrze kojarzę to 1.6 AEE to jeszcze tzw mały blok i łapę od rozrządu ma w innym miejscu niż G60 także trzeba przespawać łapę na podłużnicy.
        Z drugiej strony to szkoda Corka zwłaszcza z G pod maską na swapa, to już wymierający gatunek.

Komentarz

Pracuję...