[O1] Pisk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzybek
    Ambiente
    • 2007
    • 103

[O1] Pisk

Zamieszczone przez djczas
    pierwsze słysze że słub jest raz w życiu
    No własnie :P
    www.LeonClub.pl
  • Marcinisko
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 149

[O1] Pisk

Po jakichś kilku minutach od rozpoczęcia jazdy pojawia się dziwny pisk o stałej intensywności nie zależnie od prędkości jazdy- szczerze mówiąc, a raczej pisząc jest to prawda w zakresie prędkości do 60 km/h. Nie wiem jak to jest przy wyższej prędkości. Pisk występuje w czasie jazdy przy lekkim już skręcie kół w lewo-nawet podczas korygowania kierunku jazdy. Pisk zanika jak hamuję nawet nieznacznie. Pisk występuje również jak jadę rozpędzony na luzie. Na postoju w czasie kręcenia kierownicą nie występuje-wspomaganie bym wykluczył. Nie wydaje się jak dźwięk z łożyska. Jechałem na próbę z jednym mechanikiem i powiedział, że też nie wie. Fakt-faktem, że jeszcze nie ściągałem kół i nie sprawdzałem czy nie ma tam gdzieś brudu na klockach. No ale jeżeli byłoby coś na klockach to dlaczego tylko to występuje przy nieznacznym skręcie w lewo.
    Proszę o pomoc, może ktoś miał podobny problem?

Komentarz

• gizboy
      Classic
      • 2012
      • 19

Sprawdź klocki, odbicie hamulca ręcznego, szczeki (może masz zaśniedziałe), może coś na przegubach, a z grubszych rzeczy to może coś w sprzęgle (może dwumasówka albo docisk) skoro mówisz, że jak wrzucasz luz to piszczy.
      Czesia by Gizboy

Komentarz

• alxxx
        RS
        • 2010
        • 1823
        • Octavia I (1U2)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zapewne klocki, od tego bym zaczał.
        VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
        Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• Marcinisko
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2006
          • 149

Dzięki za odzew. Sprawdzę klocki na pewno. Dziwne jest to, że pisk występuje przy skręcie kierownicy w lewo.
          Do gizboy: przepraszam, ale źle to sprecyzowałem. Pisk występuje za równo podczas jazdy na luzie jak i w czasie napędu.

Komentarz

• gizboy
            Classic
            • 2012
            • 19

A ha no to w takim razie wyklucza to sprzęgło...
            Sprawdź jeszcze końcówki drążka albo jeszcze mnie myśl nachodzi - mogą to być gumy (a raczej ich brak) przy łącznika stabilizatora... mam nadzieje że nic nie pomieszałem. Kiedyś teść miał coś podobnego - ale mu nie piskało, a chrupało
            Czesia by Gizboy

Komentarz

• looker
              RS
              • 2008
              • 1886
              • Octavia II (1Z3)
              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Kamień pomiędzy klockiem a tarczą lub uszkodzony zacisk (śruba). Do sprawdzenia.
              OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
              SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

Pracuję...