Buja silnikiem na biegu jałowym 2.0b aqy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rabarbar
    Classic
    • 2013
    • 1

andrzej1962 - chodzi o Start - uruchom. Podaj mi tylko, jaki masz system operacyjny w kompie - proces ręcznego usuwania starszych aktualizacji jest nieco inny dla XP i dla Visty / 7, różni się też nieco pomiędzy systemami 32- i 64-bitowymi. Gdy będę wiedział, jaki masz system, podam Ci dokładnie co zrobić (przetestowałem proces na własnym Nortonie pracującym pod 7-ką).
  • Kolor
    Classic
    • 2012
    • 8

Witam
    Od paru dni jestem właścicielem Skody octavia 2.0 b.1999r.Moja pytanie dotyczy bujania silnikiem na biegu jałowym.Po podłączeniu komputera pokazuje błąd 4 cylindra.Jeden mechanik sprawdzał wtryski i twierdzi że pracują prawidłowo.Oprócz tego pali się kontrola check.

Komentarz

• ahmed799
      RS
      • 2009
      • 6871
      • Ford

Masz LPG?? Kiedy były wymienione świece i przewody?? Obroty minimalnie falują?? Najlepiej napisz jaki był kod błędu.

филип
      Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Kolor
        Classic
        • 2012
        • 8

Nie pamiętam kodu błędu,w poniedziałek będe znowu podłączał.Autko nie ma instalacji gazowej.Wymieniłem świece na ngk,kable nie zostały wymienione

Komentarz

• ahmed799
          RS
          • 2009
          • 6871
          • Ford

Może padać cewka zapłonowa.

филип
          Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Kolor
            Classic
            • 2012
            • 8

Też padło takie podejżenie.Przed octavią miałem sharana(2.0 b.115 km) i jak padła cewka to objawy były podobne,tylko że podczas jazdy też szarpał.Tutaj podczas jazdy tak nie czuć.

Komentarz

• matrix_pl
              Elegance
              • 2010
              • 758

Kolor, proponuj jeszcze sprawdzić ciśnienie w baniakach

jaki masz przebieg ??
              Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33

Komentarz

• Kolor
                Classic
                • 2012
                • 8

230 tyś.

Komentarz

• matrix_pl
                  Elegance
                  • 2010
                  • 758

Kolor, to jak bez gazu to też szału nie ma mam podobnie (na liczniku a ile w rzeczywistości to ...)

ja proponował bym jeszcze posprawdzać czy wszystkie odmy podciśnienia czy dolot gdzieś nie ma nieszczelności u mnie jak silnik ba PB zaczyna nie równo pracować to wiem że sterownik silnika nałapał błędów po kasowaniu jak ręką odjął.
                  Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33

Komentarz

• Kolor
                    Classic
                    • 2012
                    • 8

Węże od odmy były czyszczone i było trochę lepiej,tylko ciekawi mnie ta kontrolka check i błąd po podłączeniu kompa(na 4 cylindrze)Spróbuje skontaktować się z naszym kolegą klubowym,może coś wymyśli.Jak coś to dam znać

[ Dodano: Wto 31 Sty, 12 21:52 ]
                    No i sprawa się wyjaśniła po podłączeniu kompa u kolegi Krzynola wyskoczył ten sam błąd i potwierdziło się to że problem jest na 4 cylindrze.Wymieniłem 4 wtrysk i samochód odżył i check zgasł

Komentarz

• Bartolini33
                      Classic
                      • 2013
                      • 13

Witam.
                      Kolego czy możesz odpisać jaki konkretnie błąd generowała Twoja Octavka?

Mam podobny problem i od jakiegoś czasu usilnie próbuję go rozwiązać .
                      Lekko falują obroty na jałowym i szarpie silnikiem tak jak by gubił gdzieś iskrę.

Komentarz

Pracuję...