najlepiej na PW
Modyfikacje w komputerze a gwarancja?
Zwiń
X
-
Re: Modyfikacje w komputerze a gwarancja?
Zamieszczone przez WasilNa początek chciałem zaznaczyć, że jeżeli ponawiam temat to przepraszam ops:
Pytanie brzmi jak wygląda gwarancja fabryczna w przypadku zmian w komputerze - chodzi mi o dodanie min. testu zegarów poprzez podłączenie do VAGa...?
Z góry dziękuje za odp.Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
nie będzie problemukliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Wydaje mi sie, ze kwestia licznika programowan dotyczy sterownika silnika, a nie modulu licznikow czy innego komfortu, ktory adaptujemy wklepujac odpowiednie kodowanie.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Re: Modyfikacje w komputerze a gwarancja?
Zamieszczone przez Wasil(...)Pytanie brzmi jak wygląda gwarancja fabryczna w przypadku zmian w komputerze - chodzi mi o dodanie min. testu zegarów poprzez podłączenie do VAGa...?
staaaary....jakaś normalnie schiza z tą gwarancją..... :helm
postawię zatem tezę - być może - przewrotną.... :szeroki_usmiech choćbyś i był nawet ich najczulszego palca manikiurzystką, a odzyskanie biletów enbepe od importera wymagałoby większego niż zakładali wysiłku, ujrzysz co njawyżej hawajski znak pokoju w okrasie baśni przemożebnych, aniżeli należną jak psu micha naprawę.... :zlosnik:>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Dokładnie - czym innym program, czym innym kodowanie/adaptacje. W przypadku VCDS'a, cokolwiek zmienisz, to w pierwszej kolejności sterownik sprawdza, czy kodowanie jest dopuszczalne w Twoim egzemplarzu (np. czy masz jakiś tam potrzebne przy danej opcji moduł, czy odpowiada, jak trzeba itp.). Co innego przeprogramowanie sterownika - puści np. za dużą dawkę paliwa, czy jakieś tam inne urządzonko źle wysteruje i tu jesteś sam sobie winien. Takie grzebanie w VCDS'ie, to trochę jak strojenie telewizora na jakiś tam kanał, albo ustawienie jasności i kontrastu. Choćbyś je przestawił na maksimum, a potem minimum i tak 100 razy, to gwarancji z tego powodu nie tracisz 8) .:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
Komentarz