Mam problem odnośnie układu odpowietrzenia skrzyni korbowej, ostatnio zauważyłem że popękały mi te gumowe rury wszystkie 3 które odchodzą od tego trójnika który znajduje się po prawej stronie silnika. Jak do tej pory nigdzie nie mogę znaleźć tego i nie wiem gdzie to można dostać, albo chociaż jakiś zamiennik lub w razie czego jak to można zrobić samemu.
Może ktoś miał podobny problem i wie gdzie można to dostać albo jak zrobić.
Albo zakup je w ASO bądź podpytaj się o numery oryginału i zadzwoń do intercarsu to może coś znajdą. A jak nie podadzą numeru to jutro może w EDKA zobaczę.
Wymieniałem.
Najlepiej spraw sobie oryginał w ASO, choć nie jest powiedziane że dotaniesz od ręki. Może być na zamówienie i być może trzeba będzie czekać.
Wymiana też nie najprostsza sprawa. Ja wymieniałem sam, chciałem być "fachowo-precyzyjny" i dlatego całe zajęcie zjadło mi trochę czasu, ale jeżeli w miare ogarniasz temat to dasz sobie radę sam bez pomocy mechanika.
Nie no panowie to ja bym sie pocioł gdybym miał to kupić...A kup złączki i przewody olejowe i pospinaj pare redukcji i tyle...Nie róbmy jaj...To nie ma żadnegi innego zadania jak odprowadzac opary oleju i ma być szczelne, w przeciwnym wypadku może sie pojawic kontrolka silnika...
zuku1214, taniej ciężko będzie Ci znaleźć. Chyba że używka, ale przy takowej nie wiesz czy nie będzie w takim samym stanie za rok. Ja też byłem zaskoczony że za kawałek gumy krzyczą taką cenę, ale co zrobić? Płacz i płać...
Tak tam też szukałem musze przemyśleć czy zrobić tak jak piszę richi9 czy kupić nowe, bo z tego co słyszałem złe odpowietrzenie może spowodować wywalenie skrzyni korbowej
Komentarz