richi9, Chyba podjadę, sprawdzę również kompresję. Jednakże, nie wydaje Ci się dziwne, że wskaźnik temperatury lekko opada??
[O2] OIIT wycieraczki - dziwne zachowanie
Zwiń
X
-
Kolega z FiestaKlubPolska
Ford Fiesta mkIV 1.25 zetec-s = marne 75KM
Tagi: Brak
-
Od pewnego czasu jakoś tak zauważyłem, że jak gaszę silnik to wycieraczki jakby chciały ruszyć, taki delikatny ruch, choć są wyłączone to znaczy w pozycji, w której pracować nie powinny. Co to może być?
-
to pierwsze objawy padającego modułu centralnej elektryki, jutro naginaj do ASO << resztę doczytasz w instrukcji albo dowiesz się w ASO :lol:Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
???
i rozbolała mnie głowa.........ja mam tak chyba od nowości.Od kiedy pamiętam przy wyłączaniu motoru wycieraczki "sie napinają" powiedzmy.Ciekawe co powiedzą w ASO.
Komentarz
-
Ale tak jest rzeczywiście od pewnego czasu czy od zawsze? Bo w instrukcji obsługi pisze jak byk, że: "po co drugim wyłączeniu wycieraczek albo co piątym wyłączeniu zapłonu zmienia się położenie spoczynkowe wycieraczek. Zapobiega to wczesnemu zużyciu się gumek wycieraczek." U mnie też tak jest z wycieraczkami ale uznałem że to normalny objaw.
Komentarz
-
michal10381, r2_r, przeczytajcie sobie instrukcje jak andrzej111, pisze, albo forum przeszukajcie. Dawno temu było już na ten temat. :szeroki_usmiechOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
u mnie napisali, że po każdym wyłączeniu wycieraczek i co trzecim wyłączeniu zapłonu, ale pytam bo jak nastały mrozy, to mam wrażenie, że po każdym wyłączeniu zapłonu się napinają - zaczynam kopać forum.
Komentarz
-
-
Od ściemniania to jest ASO
r2_r, wszystko OK, tak jak napisano jest to mechanizm zapobiegający przyklejaniu się wycieraczek do szyby.
Tak na marginesie, ciekawe co się dzieje jak przymarzną....
Komentarz
-
Mylicie się - to nie jest funkcja zapobiegająca przyklejaniu się wycieraczki do szyby tylko powodująca wydłużenie "życia" gumy wycieraczki. Jeżeli po wyłaczeniu wycieraczki zawsze zatrzymywałyby się w tej samej pozycji to po pewnym czasie pióro zgarniające wodę przyjęłoby jedno ustawienie. W tym moencie starsza wycieraczka w jednym kierunku scierałaby wodę "pod włos". Dlatego w autach nie mających tego rozwiązania starsze wycieraczki "skaczą" po szybie w jednym kierunku.
Przykładem jest wycieraczka tylnej szyby.
Swoją drogą to niezły żart z tym objawem padającej centralnej elektryki... :lol: :lol:Octavia 2.0 BKD
Komentarz
-
No co? Objawy pasująZamieszczone przez adeksSwoją drogą to niezły żart z tym objawem padającej centralnej elektryki... :lol: :lol:
. Wycieraczki próbują się włączyć i od razu się wyłączają - tak to wygląda. :szeroki_usmiech
:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
Popsuliście joke, kolega miał być obśmiany w ASO. Może zmotywowałoby go to do przeczytania instrukcji
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
było tyle razy na forum o tych wycieraczkach że kolega nie zadał sobie nawet trudu żeby poszukać.
Komentarz
-
Widzę że humory dopisują :lol: :diabelski_usmiech
Fakt wystarczyło trochę poszperać i było by jasne
Daniel
Komentarz
ops:
Komentarz