[O1] Climatronic nie działa regulacja temperatury

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • willhaven
    Classic
    • 2010
    • 2

A może zamiast Octavii będzie Rapid, a zamiast Superba Octavia...?
    No bo ja wciąż nie mogę pojąć: jaki jest sens trzymania przez kilka lat w ofercie dwóch aut o niemal tej samej długości i ilości miejsca? Mam tu na myśli Octavię 3 i Superba 2?
  • worminator
    Classic
    • 2009
    • 3

Witam
    Mam problem z climatroniciem w Octavi I fl (1.9TDI ASV) . Problem polega na regulacjii temperatury, jesli jest na Lo wali zimnym, ale jesli zwiekszy sie na 18 to juz leci na maksa cieple i tak jest do konca czyli do HI. Wogole nie nie ma możliwości regulacjii temperatury wali albo zimnym albo fest ciepłym. Robiłem vagiem testy wykonawcze tych silniczkow do regulacji to niby wszystko w porzadku zmieniaja pozycje plynnie. Jest jeszcze jeden problem jak jest ustawione na szybe to przy LO leci na szybe, ale jeśli sie weźmie na 18 to juz zamyka na szybe a silnik z czerwonym cięgnem V68 idzie na max w drugą strone. Ręce już mi opadaja bo autem nie da sie jeździc albo zimno albo sauna, nawet dziecka nie moge wziasc bo jeszcze zachoruje. Może ktoś wie jak prawidłowo zakodować tego climatronica bo może sie rozkodował. Brak pomysłów. Prosze o pomoc z gory dziękuje.

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

zrób nastawy podstawowe w klimie w bloku 000 i po nastawach sprawdz czy nie ma błedów.
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• worminator
        Classic
        • 2009
        • 3

Było robione i nie ma błędów.

Komentarz

Pracuję...