zdejmowanie elementow tapicerki - pomoc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zarandiel
    Classic
    • 2013
    • 12

Zamieszczone przez pacocases
    jaki lepiej skoro robi się to raz w roku
    jako całoroczny olej o SAE 5W/30.
    Masz 5W/30 ze specyfikacją VW 507.00 jak i 505.01 - obie specyfikacje (MidSaps) się nadadzą przy wymianach raz w roku i przebiegach +- 15 tys km. (oleju LowSapas nie wolno lać do silnika, który jest do tego nie przystosowany).
    Ważne, żeby był to porządny jakościowo olej bo może sie okazać, że taki AFL 5W/40 będzie w zimie lepiej się sprawował niż niejeden 5W/30. :wink:
    Masz jeszcze specyfikację VW 506.01 o SAE 0W/30. W zimie jak najbardziej się sprawdzi. Co do okresu letniego...zdania są podzielone (jak widać w poprzednim wątku). Jedni olej i takim SAE zaleją do 1,9 TDI, inni nie.

Zamieszczone przez daneczek76
    Na świeży bo to przed zima ważne, aby miał jak najlepsze parametry a jak wiemy świeża oliwa zawsze lepsza niż stara i to jeszcze w zimie

hehe "widać" po postach, że zima się zbliża ... :lol:
  • cwib
    Ambiente
    • 2011
    • 107

witam, wpisywałem w wyszukiwarce forum ale niestety po wybranych frazach ni bylo nic a oglnie wyskoczył mi ogromny śmietnik wiec dlatego zakładam temat.. Czy mógłby mi ktos powiedzieć jak mam dostać sie do przycisku el szyb od strony pasażera oraz jak wymienić tweeter od strony pasażera? nie chce rwać tego an sile bo pewnie cos ułamie.. ;/

Komentarz

• piernik
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 975
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Aby zmienić tweeter musisz delikatnie podważyć obudowę (tą trójkątną), trzyma się na 3 bolcach wciskanych w drzwi. Tylko ostrożnie bo łatwo się łamią, sam się przekonałem i obudowa trzyma się ja jednym :lol:
      Tapicerki nie zdejmowałem więc nie pomogę.

Komentarz

• Borsuk2
        L&K
        • 2010
        • 1203

cwib, masz dobrą relację na 12 str. w temacie Biszcza .
        On tam wymieniał klamki - ale do wymiany "gwizdka" jak znalazł :lol: .
        Fajna stronka

Komentarz

• cwib
          Ambiente
          • 2011
          • 107

Zamieszczone przez Borsuk2
          cwib, masz dobrą relację na 12 str. w temacie Biszcza .
          tyle ze to w octavii II a ja potrzebuje takie info z jedynki..

piernik, dzięki to juz wiem jak ugryźć tweetera, a co z przełącznikiem szyb?

Komentarz

• sebas101
            Drive
            • 2009
            • 58

Za klamką wewnętrzną widać łączenie elementów. Ten plastik, gdzie zamontowany jest przycisk, trzyma się na 4 zatrzaskach rozmieszczonych w "narożach". Aby go zdemontować należy podważyć w miejscu łączenia i pociągnąć do siebie (klamka musi być odciągnięta).
            Tylko trzeba by było dobrze ogrzać element bo na tych mrozach to na bank coś popęka i potem nie będzie się trzymać.

Komentarz

• hates
              Classic
              • 2011
              • 17

wszytsko rozebrać łatwo...problemem u mnie był plastik w uchwycie drzwi...nie chce cholera wyjść dobrowolnie. jest wsuwany więc trzeba go podważać góra-dół równocześnie i delikatnie. JA nie wiedząc jak mam go wyciągnąć,troszkę go zniszczyłem
              ten uchwyt zakrywa dwie śruby...boczek od strony klapy i od dołu ma kilka wkrętów(chyba torx),no i przy klamce wewnętrznej pod plastikiem,jego podważasz i jest wkręcik.
              Później boczek drzwi podginamy delikatnie i do góry bo musi z uszczelki przy szybie wyskoczyć. Nie pamiętam już dokładnie,ale to chyba wszystkie śrubki.

Komentarz

• Borsuk2
                L&K
                • 2010
                • 1203

Zamieszczone przez cwib
                tyl;e ze to w octavii II a ja potzrebuje takie info z jedynki..
                ops: o w mordę, nie zauważyłem opisu w profilu.
                Trzeba było porządnie w temacie zaznaczyć :wink: .
                Fajna stronka

Komentarz

• ziutsane
                  RS
                  • 2007
                  • 2376

odciagnij klamke i pociagnij do siebie od strony zalamania... tweeter siedzi w zatrzasku. Podwazasz sruboretem i wysuwasz. Pozdr. Bartek
                  Radio: C90r+XDP210EQ
                  Kable:Opt,Skyline,50 mm
                  Wzm:XES M1+FP 1.800
                  Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• cwib
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 107

Panowie wielkie dzięki za pomoc Oczywiście zrobię to jak będzie cieplej bo faktycznie sie połamią zatrzaski ;/

[ Dodano: Pią 03 Lut, 12 11:29 ]
                    A to podepnę sie pod wlasny temat i zamytam jeszcze gdzie znajduje sie bzyczek od włączonych świateł? Ten co bzzzyczy jak nie wyłączymy świateł a otwieramy drzwi...

Komentarz

Pracuję...