miganie kierunkow podczas podlaczenia akumulatora

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chemik316
    Classic
    • 2012
    • 10

Zamieszczone przez Skfarek
    najtaniej będzie wywalić to co zbędne ze środka czyli kanapę tylną, koło zapasowe itp. :diabelski_usmiech
    W sumie czemu nie :roll:
    Ale bursztynkiem tylko ten tydzień... i to tylko do piątku...

Apropo sąsiadów: ostatnio ci sami zostawili przednie szybki otwarte... Może drzwi też, nie sprawdzałem, ale za to deszczyk "kropił" :diabelski_usmiech

A odnośnie ubezpieczenia, to nie jestem pewien, czy obejmuje ono ludzką głupotę :wink:
  • koolek92
    Classic
    • 2010
    • 21

Witam.
    Mam pewien problem, a mianowicie rozładował mi się akumulator, no i na następny dzień włożyłem go do samochodu i wystąpiły problemy.. Problemami są miganie kierunkowskazów, nie grzanie się świec żarowych, odpalenie silnika jest niemożliwe.
    Czy ktoś wie w czym może być problem?
    Moim zdaniem problem tkwi w alarmie, gdzieś może być zwarcie, alarm jest nie używany już od ponad półtora roku, ponieważ były z nim kiedyś problemy.
    Proszę o pomoc to ważne, bo nie mogę się ruszyć z domu...

Komentarz

• McGan
      RS
      • 2010
      • 3573
      • Superb III (3V3)

A jaki jest to alarm? Wygląda na to, że blokada zapłonu jest aktywna, ale można się z tym uporać, tylko podaj nazwę alarmu Aczkolwiek jak kierunki mrugają Ci bez przerwy, to możliwe, że potrzebne będzie rozbrojenie alarmu kodem PIN (bo może być problem i wtedy immobilizer może blokować).
      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Polon
        Rider
        • 2010
        • 315

Re: miganie kierunkow podczas podlaczenia akumulatora

Zamieszczone przez koolek92
        Witam.
        Mam pewien problem, a mianowicie rozładował mi się akumulator, no i na następny dzień włożyłem go do samochodu i wystąpiły problemy.. Problemami są miganie kierunkowskazów, nie grzanie się świec żarowych, odpalenie silnika jest niemożliwe.
        Czy ktoś wie w czym może być problem?
        Moim zdaniem problem tkwi w alarmie, gdzieś może być zwarcie, alarm jest nie używany już od ponad półtora roku, ponieważ były z nim kiedyś problemy.
        Proszę o pomoc to ważne, bo nie mogę się ruszyć z domu...
        Samochody Skoda objęte są dożywotnio usługą Skoda Assistance. W ramach tej usługi serwisanci przyjeżdżają do auta we wskazane miejsce i uruchamiają pojazd. Trzeba tylko do nich zadzwonić i opisać problem.
        Prawdopodobnie trzeba będzie wymienić akumulator w alarmie, bo już nie podtrzymuje ustawień - jedynie to tłumaczy problem, który wystąpił po wymianie głównego akumulatora.
        Pozdrawiam

Komentarz

• koolek92
          Classic
          • 2010
          • 21

DEST-tronic -tak jest na pilocie napisane, więc nie wiem czy to jest to.

Komentarz

Pracuję...