[O1] Zablokowane drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jojo0392
    Drive
    • 2012
    • 84

[O1] Zablokowane drzwi

Hej,

Sprzedam kompletny zestaw do swapa hamulców przednich w O1 na heble z RSa o średnicy 312mm. O jakości hamowania na tych heblach względem serii jest wiele wątków na forum, więc nie będę się rozpisywał. Zaciski i jarzma prawie idealne (w porównaniu do tego co masz znaleźć np. na Allegro), do tego całe zwrotnice, z piastami i tarczami ochronnymi. Cały komplet jest z 2004 roku. Łożyska raczej nie są OEM bo mają napisy RHR.. Przy mocniejszym zakręceniu piastą wszystko chodzi cihcutko, więc wg mnie nie potrzeba ich wymieniać.

Jeśli ktoś chce do zestawu mogę dorzucić tarcze OEM. Grubość: niecałe 25 mm (2 ostatnie zdjęcia). Nowe mają 25mm, więc zużycie niewielkie.

Cena jaką chce za wszystko to 950 pln. Stan IDEALNY.

Poniżej wrzucam fotki:

• kozak13
    Drive
    • 2010
    • 56

[O1] Zablokowane drzwi

Witajcie!!!
    Dziwne rzeczy dzieją się w aucie od tygodnia. Jak zaczęło się robić zimno ale jeszcze nie duże mrozy zapaliła mi się kontrolka od klocków hamulcowych, po dwóch dniach ustąpiło ale w czasie drogi otwierała i zamykała się szyba pasażera (samoczynnie). Wszystko ustąpiło ale zaczął szwankować zamek drzwi kierowcy. Na 5 prób raz się otworzył a następnego dnia już wogóle się nie otworzył. Ani od środka ani na zewnątrz, wyłączony safe lock pilotem i też nic. Sprawdzane na kompie i błędy były ale nic istotnie szczegółowego nie pokazało. Efekt jest taki że drzwi są zaryglowane i ani rusz.
    Co poradzić??

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14888
      • Octavia IV (NX3)

Dziwne rzeczy dzieją się w aucie od tygodnia. Jak zaczęło się robić zimno ale jeszcze nie duże mrozy zapaliła mi się kontrolka od klocków hamulcowych, po dwóch dniach ustąpiło ale w czasie drogi otwierała i zamykała się szyba pasażera (samoczynnie).
      duch teściowej

A tak na poważnie... u mnie wczoraj pojawił się "service" - jeden raz po uruchomieniu, ni w 5 ni w 9

Zima....... :szeroki_usmiech
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• kozak13
        Drive
        • 2010
        • 56

Na wstępie zapomniałem dodać, że moje auto to anglik i ma angielskie zamki więc wkładka jest po prawej stronie natomiast po lewej zaślepka. I ten właśnie zamek się zepsuł.

Jak myślicie czy jeśli zdejmę/ przewiercę zaślepkę wkładki po tej stronie to będzie dostęp do gniazda tego wiosełka co by śrubokrętem otworzyć zamek??? Czy spotkam tam na drodze jeszcze jakieś zaślepienie w środku które zamyka drogę do tego gniazda w zamku??? To póki co najmniej destrukcyjne wyjście dla mnie żeby otworzyć te drzwi. Inaczej pozostanie mi rwanie tapicerki w środku, demontaż tej płyty od podnoszenia szyby i potem mozolne kombinowanie jak wydostać zamek. Obawiam się że to nie przyniesie skutku!

Komentarz

• dawidsc
          Classic
          • 2012
          • 21

uderz w klamke reka i pociagnij tak mam w swojej octavi moze tobie pomoze

Komentarz

• matrix_pl
            Elegance
            • 2010
            • 758

kombinatorzy co ciepłego garażu na 2H i zamek odpuści

najlepsze są najprostsze rozwiązania

BTW mam tak samo mój sposób pomógł
            wtedy ręcznie zamykałem rygielkiem i otwierałem z przycisku z 30 razy i dzisiaj już działa OK
            Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33

Komentarz

• kozak13
              Drive
              • 2010
              • 56

Zamieszczone przez matrix_pl
              kombinatorzy co ciepłego garażu na 2H i zamek odpuści
              Niestety głębsza sprawa, do garażu wstawiłem, może nie był super nagrzany ale kilka stopni na plusie było i stał całą noc. Nie pomogło.
              Więć usterka tkwi albo w samej kasecie zamka albo gdzieś na elektronice bo VAG nie łączy się z modułem drzwi.
              Drzwi się nie otwierają ale w tym tygodniu je jakoś rozpruje. Innego wyjścia nie ma.

Komentarz

• matrix_pl
                Elegance
                • 2010
                • 758

kozak13, to nie pozostaje nic jak wydzierać rygiel na siłę zanim zaczniesz niszczyć tapicerkę proponuje klamką wewnątrz podciągnąć może podniesie się pomad tapicerkę i kombinerkami go ....
                Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33

Komentarz

Pracuję...