Pozdrówka dla leff'a i pasażerki, którego widziałem na światłach przy McD na Powstańców o 715. Ja stałem na przystanku.
[O1] Żółta kontrolka silnika
Zwiń
X
-
Możliwe, że komputer podpowiada Ci żebyś sprawdził olej ...jeśli dawno nie zaglądałeś pod maskę otwórz ją i zamknij. Sprawdzenie oleju oczywiście nie zaszkodzi. :wink:
Kiedyś sam tak miałem (nie pamiętam po ilu km bez zaglądania),-wyskoczyła kontrolka i okazało się że było to przypomnienie aby sprawdzić poziom oleju.
pozdr.Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Kolego, ta kontrolka może znaczyć maaasę rzeczy. Ogólnie chodzi o błąd w pracy silnika który jest błędem ciągłym, nie sporadycznym. Jeśli błąd przestanie sie pojawiać, po kilku dniach kontrolka zgaśnie sama. Jeśli nie - nie zgaśnie.
Najczęstsze błędy to np. uszkodzona sonda lambda regulujaca skład mieszanki paliwowo-powietrznej, brak iskry na którymś cylindrze, jakieś błedy związane z elektryką, nieprawidłowe działanie jakiegos systemu w silniku... Naprawdę może tego być setki jak nie wiecej...
Trzeba się podpiąć pod komputer interfejsem VAG i po prostu sprawdzić, co to za błąd.
P.S. w zimie często kuna przegryzie jakiś kabel co może być przyczyną błędu - np. wujkowi kiedyś przegryzła właśnie kabel od sondy lambda.Pozdrawiam tom_tom
Komentarz
-
-
oj tak zwierzaczki lubią samochody bo silniki sa ciepłe to tam sie pchają...I niech sie pchaja byle by kabli nie zjadały. Dobrze jest okolice naarować kostka domestosa ten zapach mocno chemiczny sztuczny i toksyczny skutecznie odstrasza gra wierzchu. mozna taką kostke zawiesic w okolicy komory silnika...
Komentarz
-
Komentarz