Yarwa, bo w Polsce to ludzie się znają na budownictwie i medycynie, pewnie na kilku innych sprawach też. Sami #$# fachowcy :x Pozdrawiam
Zatankowałem złe Paliwo ze stacji TESCO ostrzegam!
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zatankowałem złe Paliwo ze stacji TESCO ostrzegam!
witam,
mam problem. Zatankowałem paliwo z tesco diesla bo mnie Pani podkusiła z kasy że będe miał tańsze paliwo o pare groszy bo zrobiłem zakupy za ponad 200zł
Zatankowałem ponad połowe zbiornika a paliła się już kontrolka. Dziś rano auto nie chciało odpalić ale po kilku razach się udało, przejechałem pare km i zgasł silnik, nie mogłem wogóle odpalić, auto stało w garażu temp -1 może -2 stopnie autem wyjechałm na uliće -23 chwilę postałem i ruszyłem przejechałem kilka km i dupa zgasło auto nie mogłem odpalić po 10 min odpaliłem przyjechałem do pracy postawiłem auto w garażu i stoi temp na plusie 12 stopni może odmarznie. kolega 3 dni temu przyjechał do roboty autobusem bo mówi że też tankował na tesco paliwo zamarzło. Nie wiem co teraz zrobić czy dolać czegoś czy dotankowac np na BP do pełna normalnego paliwa? Może wiecie co tu zrobić. W środę 2 dni temu wymieniłem 4 pompowtryskiwacze nie chcę ich uszkodzić nie wiem czego dolać. prosze o poradę
-
-
Zamieszczone przez g4cekbaca10, dokładnie, ale po raz pierwszy zatankowałem na tym badziewiu bo akurat byłem zawsze jest to albo neste albo rlen nigdy jakieś dziadostwo.
Kolega z roboty podpowiada aby dolać do pełna paliwa i wlać jakiś dodatek, ale jaki ten dodatek? na mrozy?
Komentarz
-
-
g4cek, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=22250
Też polecam Diesel Skyyd, u nas w firmie sprawdza się przy busach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10dodatek kupisz w kazdym hipermarkecie, koszt kolo 20 zeta polecam firmy STP
Na stacjach paliw jest dostępny za ok. 40 pln. Dodatkowo jest bardziej wydajny niż maleńka buteleczka takiego STP...
"Diesel Skydd - całoroczny dodatek do oleju napędowego, zalecany szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Zapobiega wydzielaniu się parafiny w oleju napędowym przy niskich temperaturach. Obniża temperaturę płynności paliwa i podnosi walory oleju napędowego. Ułatwia rozruch i pracę silnika w niskich temperaturach. Poprawia pracę i zwiększa moc silnika, czyści i chroni układ paliwowy przed korozją . W zależności od jakości oleju napędowego, jest skuteczny nawet do temperatury -39 st C.
Koncentrat 1:100""Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Tak, jak radzi Biszczu - zalej do pełna Diesel Gold na Statoil i dolej do zbiornika trochę depresatora. Nie baw się w dolewanie benzyny, bo to nie wyjście (sam to przechodziłem 2 lata temu, po zalaniu "lewego" paliwa na jednej ze stacji Shell). Od razu też sprawdź filtr paliwa, bo może nadawać się do wymiany (zapchany osadami z parafiny).Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez g4cekwleję ten środekdawkowanie masz napisane na etykiecie. Ja np. wlewam 2-3 zakrętki :szeroki_usmiech
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Zamieszczone przez Biszczug4cek, wlej Diesel Skydd i dolej paliwa ze sprawdzonej stacji np. arktycznego Statoila
warto tankować na sprawdzonej stacji a czy to będzie statoil, benzoil, czy dystrybutor w byłym PGRze to nie ma większego znaczenia.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz