Lampki w bagażniku - Octavia I Combi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miki060981
    Classic
    • 2013
    • 7

W bagażniku jeszcze nie kopałam dokładnie ale raczej zmieniarki tam nie mam. To czyli wogóle nie będę mogła mieć polskiego menu? A płytkę to wrzuciałm pierwsza lepsza jaką miałam i chyba była to zwykła cd nie mp3, dvd ale sprawdzę to jutro ponieważ teraz nie mam możliwości.

[ Dodano: Czw 11 Paź, 12 08:44 ]
    Mam jeszcze pytanie ponieważ szukałam i zmieniarki nie mam na pewno. Ktoś mógłby wkleić fotkę jaka to powinna być zmieniarka (chodzi mi o dokładny model -odpowiedni dla roku mojego samochodu) i jak zamontowana w bagażniku ponieważ będę chciała ją dokupić i zamontować.
    A może ktoś z tutejszych miałaby takową na sprzedaż ) ?
  • interagg
    Drive
    • 2012
    • 52

Witam serdecznie wszystkich forumowicz. Mój problem polega na tym, że światełka znajdujące się w bagażniku zapalają się jedynie w momencie trzymania 'klamki/przycisku' na klapie. Jak ją puszczę to światełka gasną. Chętnie zapytałbym się Ojca co takiego zrobił, że dzieje się jak dzieje, jednakże zmarł i pozostawił mnie z takim malutkim problemem. Czy jest jakaś rada na to?

Pozdrawiam!

Komentarz

• ulysse
      Rider
      • 2010
      • 496

Kolego na 99% mikrostyk w zamku bagażnika. Jeżeli wytrzymasz do pon/wt to podeślę ci zdjęcia jak trzeba to naprawić.

Komentarz

• broda1920
        Drive
        • 2010
        • 69

ja miałem tyz problem , bo po zamknieciu zapalała sie lampka w bagazniku, porozbierałem tapicerke w klapie , troche pomajstrowałem troche tymi CIEGNAMIE znajdujacymi sie miedzy zamkiem a centralnym, chodziło o regulacje nakreteczkami małymi i teraz gra wszystko

Komentarz

• 4tech
          RS
          • 2008
          • 4247
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

U mnie w ogóle przestały się świecić, miałem przegnite łączenie "sztucznej" masy.
          To łączenie przewodów brązowo-żółtych w wiązce na dole schowka po lewej stronie w bagażniku. Czasem to łączenie może się objawiać podobnie jak u Ciebie, ale również trzeba by się przyjrzeć mikro stykowi w zamku klapy...
          O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
          Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
          Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• interagg
            Drive
            • 2012
            • 52

@ulysse chętnie poczekam na zdjęcia Będę wdzięczny! Dziękuje za zainteresowanie
            i
            Pozdrawiam

Komentarz

• 4tech
              RS
              • 2008
              • 4247
              • Octavia II combi (1Z5)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

interagg, tam nie bardzo jest co oglądać...
              Ściągasz tapicerę klapy - tą ciemną część - odciągasz od klapy.
              Prawdopodobnie przydadzą Ci się później zaczepy mocujące, dostępne w ASO lub w http://www.spinkisamochodowe.pl/ spinka nr C10064.
              Przy zamku szukasz miejsca gdzie są doprowadzone przewody, po czy demontaż i naprawa...
              Naprawę już ciężko przewidzieć, bo różnie bywa... Czasem to zepsute, lub tamto... :evil:
              Proponuję ciepły garaż na tą robotę, bo na dworze zimno... :wink:
              O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
              Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
              Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• ulysse
                Rider
                • 2010
                • 496

Obiecane zdjęcia

do wymontowania mikrostyku trzeba:

1. zdjąć osłonę tylnej klapy (siedzi tak jak mówili koledzy na zatrzaski)
                2. odłączyć cięgno idące z silniczka do zamka
                3. wykręcić zamek i odpiąć wtyczkę
                4. wymontować mikrostyk z obudową ( jest przykręcony 1 śrubką do zamka )
                5. wymienić mikrostyk

Komentarz

Pracuję...