Popielnica nie działa.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adam_Vrs
    Classic
    • 2013
    • 9

Popielnica nie działa.

Zamieszczone przez szkoda
    co się zdarzyło właśnie w czasie jazdy
    :shock: chcesz przez to powiedzieć, że w trakcie jazdy! DSG potrafi rozłączyć napęd ??? :shock: bo w takim razie to zagraża życiu kierowcy! a to już skanal ... ale VW siedzi ciuchutko i wyszukuje "błędy" u innych producentów :?
  • huberto44
    Rider
    • 2011
    • 333

Popielnica nie działa.

Witam, bawiłem się w oklejanie kokpitu w swojej Skodziance. Wyjmowaliśmy pokrywkę popielniczki - tą sprężynujacą taką. Najpierw prawą stronę osadzoną na bolcu, później drugą na takim zatrzasku, w kształcie grzybka, cos takiego. Wyszedł dosyć ciężko. Problem mianowicie jest w tym, że po zamontowaniu klapki na miejsce, ten zatrzask nie zaskakuje, siedzi luźno w dołku a klapka nie spreżynuje, popielnica opada, nie da się jej otworzyć... Co mogło się z tym stać? Czy jest tam jakiś mechanizm, który mogliśmy zepsuć?

Komentarz

• matrix_pl
      Elegance
      • 2010
      • 758

huberto44,

piekielnice ( w O1) jest przykręcona na 2 troxach raczej standardowym jak będziesz miał na wierzchu to łatwo się składa śluby są przy górnej powierzchni popielniczki przy widać przy w pełni otwartej popiołce

ja swoją wyjmowałem bo poprzedni właściciel wyłamał i skleił na słowo honoru a ja na wymontowane (i rozmontowanej) posklejałem wszytko łanie dodając kilka cm plastiku i zapominałem
      Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33

Komentarz

• g4cek
        Rider
        • 2011
        • 402

huberto44, wiem o co ci chodzi miałem to samo, nic nie popsułeś. Musisz jeszcze jeden obrót zrobić tej sprężynki, jest ciężko i wydaje się nie możliwe ale tak trzeba zrobić bo miałem to samo. Najlepiej wykręć całą popielniczkę (2 śruby torxy) i przetestuj od razu zajarzysz o co kaman.

Komentarz

• huberto44
          Rider
          • 2011
          • 333

Superancko, dzięki chłopaki. Dziś się za to już nie zabiorę ale w poniedziałek coś pokombinuję.

Komentarz

Pracuję...