rozrusznik nie kreci PILNE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koper009
    Rider
    • 2013
    • 282

zgodnie z prawem przednich nie można wcale przyciemniać, ale i tak się to robi :twisted:
    boczki zdejmowali :wink:
    180 powodów do uśmiechu - RS Batman
  • wolas
    Rider
    • 2011
    • 290

Moze jest gdzies na forum ale nie mam czasu szukac
    rano wsiadlem do auta - 26 zaczalem krecic, aku zaczał zdychac , wiec ostatnia proba i nic, przekrecam kluczyk w pozycje start zero odzewu, aku nadadowalem dalej to samo, co szukac?

Komentarz

• roLLo
      L&K
      • 2008
      • 1063
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dalej to samo czyli co ?? wsadziłeś naładowany akumulator i nawet nie próbował zakrecic ?? Sprawdz dokręcenie klem. Wydaje się to głupotą ale mi tak siadł samochód na skrzyżowaniu bo wyłączyłem silnik i jak sie zapaliło zielone chcę odpalać a klema zeskoczyła i się wystraszyłem bo aku nowy i nie wiedziałem co się dzieje.

Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI

Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
      Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
      Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016

Komentarz

• wolas
        Rider
        • 2011
        • 290

naladowałem aku i po przekreceniu totalna cisza, kontrolki swieca normalnie, rozrusznik nic sie nie odzywa

Komentarz

• Udesky
          RS
          • 2007
          • 1692
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez wolas
          rozrusznik nic sie nie odzywa
          Może się zawiesił, spróbuj popukać w niego młotkiem. Mi kiedyś w koparce to pomogło. :szeroki_usmiech
          W Polsce nie ma kryzysu.
          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• ziutsane
            RS
            • 2007
            • 2376

tak jak kolega wyzej napisal, popukaj w niego. Jak nie pomoze, to mozliwe, ze ci urwalo szczotki... u mnie tak bylo. Zamiennik kupilem za 35 pln (szczotkotrzymacz) i wymiana zajela z rozkreceniem ok 30 min. ja dodatkowo pomalowalem sobie obudowe, bo nie wygladala zbyt ladnie
            Radio: C90r+XDP210EQ
            Kable:Opt,Skyline,50 mm
            Wzm:XES M1+FP 1.800
            Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• hates
              Classic
              • 2011
              • 17

Jak wyżej. Jeśli postukanie pomoże to pora na wymianę szczotek. Na zewnątrz rozrusznika jest miedziany przewód(tylko nie pamiętam czy jest ot tak widoczny),jeśli on się przepalił czy odłączył to rozrusznik nie będzie kręcił.

Komentarz

• lisek516
                Drive
                • 2010
                • 77

własnie mam identyczny problem a wyjechałem sobie w góry i jutro miałem wracac;/

Komentarz

• Eidos71
                  RS
                  • 2011
                  • 2050
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A nie miałeś czasem żadnego wycieku oleju w silniku - nawet niedużego ? Mi właśnie taki wyciek z przewodu odmy załatwił rozrusznik , a objawy były praktycznie identyczne. Naprawa rozrusznika wyniosła prawie tyle, ile kosztowałby nowy rozrusznik... :|
                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• phrix
                    L&K
                    • 2007
                    • 1000
                    • Audi
                    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

zaczalem krecic, aku zaczał zdychac , wiec ostatnia proba i nic, przekrecam kluczyk w pozycje start zero odzewu, aku nadadowalem dalej to samo
                    Podepnij pod inny aku w twoim może być zwarcie lub duży spadek napięcia przy rozruchu. Po oznaczeniu z profilu, silnik ma jakieś 10 lat czyli prawdopodobnie koniec szczotek.

Od razu do wymiany komplet tulejek, łącznie z pierścieniem osadzanym w obudowie + szczotkotrzymacz.

Do kontroli automat bo też już może być wypalony. Najlepiej podpiąć na krótko i sprawdzić czy kręci / wybija.

Naprawa rozrusznika wyniosła prawie tyle, ile kosztowałby nowy rozrusznik
                    Jeżeli robi się to samemu to za caa. 100 zł można mieć super zrobiony rozrusznik. Pewne jest, że na takim dłużej można pojeździć niż na używce z alledrogo.

W AGRze masz dokładnie taki rozrusznik jak w poradniku :

Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• dzygi
                      Drive
                      • 2011
                      • 91

Ja tak miałem że nie chciał mi rozrusznik kręcić, podholowałem do elektryka i powiedział ze dostała się wilgoć i sprężynki dopychające sztoki pękły i dlatego nie palił.
                      Koszt naprawy ok 100zl (regeneracje całkowitą - od razu zrobił)
                      Auto: Octavia 1 1.9 TDI AHF 110KM 2000r
                      ---
                      Pomogę - Kasowanie Błędów Nowy Dwór Maz i okolice
                      OPEL (OP-COM do 2010) i VAG (VW Audi Skoda Seat do 2004 - czasami do 2010)

Komentarz

• wolas
                        Rider
                        • 2011
                        • 290

rozebrane, zerwal się ten kabelek miedzy rozrusznikiem a automatem, wlutowałem nowy, mam nadzieje że troche wytrzyma

Komentarz

Pracuję...