[O1] Podłokietnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alx
    Drive
    • 2011
    • 51

[O1] Podłokietnik

Zamieszczone przez ruwado
    A jak ci jeździ po przesiadce (pobycie w USA) na Octę?
    Raczej rozpatruję to w innych kategoriach . Jak jestem w stanach to jeżdżę po amerykańsku, i tak wpada się na autostradę i leci przed siebie. Jak wracam do Polski to wsiadam w skodzianę i przeciskam się między innymi samochodami . Trochę inne realia, komfort w Buicku nieporównywalnie wyższy niż w skodzie, ale radość z jazdy znacznie większa w RS'ce. Buick strasznie źle się prowadzi - w zakrętach przy przesadzeniu z prędkością robi się niemały problem . Teraz Buick zimę przestoi, bo wyjazd mam dopiero w maju.

Zamieszczone przez tokolosz
    Bardzo zacny furacz i w fajnej okolicy nim jeździsz (jest co zwiedzać). Odczucia masz widzę takie same jak miałem ja w czasie jadzy po stanach - czyli np. Fast and Furious to film SC bo nikt tak w stanach nie jeździ. Jak jechałem z Chicago do Wiscounsin Dells na Weekend to przy prędkości 170 - 180km/h na autostradzie musiałem robić slalom bo nikt nie zjechał , ale to dzień po tornadzie w tamtej okolicy wię się Policji nie bałem
    No to masz szczęście że nikt Cię nie zatrzymał, patrolówki highway'owske spotyka się dość często między Chicago a Wisconsin.

Wisconsin Dells - dziwne miejsce Znalazłem się tam raz, kompletnie przypadkiem, jadąc na zakupy do outletów. Wjechałem, i nie wiedziałem co się dzieje - jakieś pojazdy militarne ze sztucznymi żołnierzykami, karuzele, biały dom do góry nogami czy starożytny rzym Ale za to połazić po zielonych terenach było fajnie, bo jest pięknie. Ale z atrakcji i tak wolę Six Flags, w tamtych rejonach w Gurnee.

mi się śni Mercury Marauder 2003r.
    Rzadko spotykany, ale piękny. Fajniejsza wersja Crown Victorii, pojeździłoby się takim po Polsce, ale bolałoby kieszeń tankowanie 4.6 V8 .

Tak widzę, że przyjęcie Amcara jest spoko na OCP więc i ja może przedstawię Chryslera 300m mojej Żony ??
    Widzę, że już wstawiony - fajne autko .
  • fryta1979
    Ambiente
    • 2010
    • 188

[O1] Podłokietnik

Panowie,

nosze się z zamiarem wymiany przetartej tkaniny na podłokietniku. Znalazłem fajny opis na forum WV jak to zrobić, niestety, chłopki wymieniali na klapie podłokietnika z powyłamywanymi zawiasami. Moje jeszcze są całe. Czy ktoś mam pojęcie jak wyjąc klapę podłokietnika z podłokietnika żeby nie połamać zawiasów?

Z gory dzieki za pomoc ]

Komentarz

• matrix_pl
      Elegance
      • 2010
      • 758

fryta1979, podjedz do mnie już kilka razy u siebie niechcący wyrwałem pokrywę podłokietnika wcale nie jest tak trudno na prawie złożonym pchnąć od siebie i wychodzi z zawiasów oczywiście popychasz z przodu
      Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33

Komentarz

• fryta1979
        Ambiente
        • 2010
        • 188

Troche mi do Sanoka nie po drodze ] ale jak bede przejezdzał to podjade ][

Mowisz, ze przy prawie zamknietym pociagnac z przodu, badz popchnac z tyłu, w strone przedniej szyby? Dobrze łapie ?

Komentarz

• matrix_pl
          Elegance
          • 2010
          • 758

fryta1979 nie

u mnie brakuje zatrzasku czyli mam łatwiej ale jak siedzisz w fotelu kierowcy to delikatnie podnosisz i odpychasz przód podłokietnika do przodu delikatnie do pasarzera. wtedy wyskoczy z zaczepu od strony kierowcy a jak już wyskoczy to ściągniesz. oczywiście wszytko robisz z umiarem żeby nie zniszczyć
          Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33

Komentarz

• fryta1979
            Ambiente
            • 2010
            • 188

Dobra spróbuje, ale chyba jak sie troche ociepli bo przy takich temperaturach to chyba łatwiej ułamac ] dzieki za rade

[ Dodano: Nie 19 Lut, 12 20:52 ]
            Witam ponownie.

Otoz tak jak mowisz klapki podlokietnika sie nie wyjmie :-((( chyba oddziele gorna czesc w samochodzie i zabire tylko ka do domu :-)))

Wracam do tematu bo znalazlem juz ladna skorke i chce sie za to wziac.

Zastanawiam sie tylko czy da sie przymocowac skore do tego plastiku zszywaczem tapicerskim? Czy sa jakies specjalne zszywki? Ktos moze ma jakas dobra rade jak wymienic ten material podlokietnika bez zbednych komplikacji?

Z gory dzieki za pomoc :-))))

Komentarz

Pracuję...