Otwieranie bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mrykot
    Drive
    • 2005
    • 85

Otwieranie bagażnika

z innej bajki znalazłem ciekawy test:
    Jaki jest podział bieżników? Czym charakteryzują się typy poszczególnych bieżników opon i który z nich jest najlepszy? Sprawdź.
  • Subaru
    Rider
    • 2005
    • 640

Otwieranie bagażnika

Od pewnego czasu mam problem z blokadą klamki bagażnika. W S1 podobnie jak w Passacie jest od wewnętrznej strony drzwi kierowcy miejsce na kluczyk. W zależności od jego ustawienia, klapę tylną można otworzyć od zewnątrz albo tylko od środka poprzez przycisk. W sumie dobra sprawa bo nikt niepowołany klapy nie otworzy podczas krótkiego postoju.

Pewnego dnia strzelił mi bezpiecznik jak dłubałem przy oświetleniu bagażnika. Wymieniłem go, niby wszystko ok, ale klapę bagażnika mogę otworzyć zawsze z zewnątrz (oczywiście jak centralny zamek jest odryglowany). Po zamknięciu centralnym zamkiem wszystko jest ok. Ale czemu nie działa ten kluczyk wewnątrz? Bez względu na jego ustawienie zawsze mogę otworzyć bagażnik.

Poniżej zamieszczam przykładowe zdjęcie z netu. Mam nadzieję, że dostatecznie wyjaśniłem problem. VAG nie pokazał żadnych błędów
    Załączone pliki
    Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• Doba
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 357
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Możliwe że uszkodziłeś przełącznik , podmień z innego samochodu z grupy VW w celu sprawdzenia i może będzie po problemie.
      MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #

Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto

# # # # # # # # # # #

Moja O2
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159

Komentarz

• Subaru
        Rider
        • 2005
        • 640

Przełącznika nie dotykałem więc raczej nie od tego. Odrazu po spaleniu bezpiecznika tak zaczęło się robić. Dopiero wtedy pierwszy raz przekręciłem kluczyk. I bez różnicy na jakiej pozycji go zostawiłem zawsze było tak samo.
        Koniki są po to by je karmić

Komentarz

Pracuję...