wczoraj rano, jak jechałem do pracy, trzęsło Octa jak bryczka. Jak wysiadłem na parkingu pod praca, tylne koło siedziało w nadkolu. Pierwej pomyślałem ze sprężyna krynkła na śpiącym policjancie. Pojechałem do mechanika, wzięli na podnośnik i okazało sie ze amortyzator zamarzł. Ponieważ parkowałem jedna strona na krawężniku to zamarzł nisko ]
Mechanik stwierdził, ze amorki sa szrot i trzeba wymienić. Wymieniłem.
Ktos coś słyszał o takim czymś? Czy mnie nie naciągnęli?
Raczej nie naciągnęli. Chociaż koledze blind_walker jak zamarzły tylne amorki w golfie, to udało się opalarką bez uszkodzenia rozmrozić. A przeczytasz o tym tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=270
Mnie zamarzł tył w zeszłym roku (tyle że równo) przez chwile jazda była strasznie uciążliwa tył szedł na sztywno ale po chwili amorki puściły i wszystko wróciło do normy .
No prawie do normy bo autkiem zaczęło trochę bujać na wiosnę amorki poszły do wymiany
ja mam akurat właśnie takie objawy. Auto dupkę ma opuszczoną,trzęsie niesamowicie na nierówościach aż trzeszczą elementy we wnętrzu. Jadę dziś na diagnostykę
Ja również miałem taki przypadek i to parę tygodni temu. Jechałem do szkoły zaczęło rzucać autem a jak wysiadłem auto siedziało na kołach;/ Zamarzły oba amortyzatory i niestety trzeba było wymienić na nowe;/
fryta1979, tak, mi zamarzły i jak Kolega kabanos, wcześniej napisał puściły przy pomocy opalarki. Tył nie podskakuje, nie buja, wszystko jest ok. Ryzyk fizyk, mi mechanik też powiedział, że są do wywalenia, a od tego czasu przejechałem ponad 400km i nic z samochodem niepokojącego się nie dzieje.
U mnie też chyba odmawiają posłuszeństwa, ale poczekam do wiosny i wymienię sobie wszystko , wszystko, wszystko Na razie mam w domu trochę sprężyn i amorki z odbojami, na gumy czekam ... Mam nadzieję, że prowadzenie się poprawi w skodzie
Dziś jakoś tak wyraźniej klepało w budzie (moje chyba zamarzły po wczorajszych podróżach...)
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz