O ja pier....le. Właśnie ratuję klawiaturę ścierką, bo mi piwo chlusneło, jak ręka z kuflem opadła i walnęła o stół. Zacząłem konfigurować Rapida i gdy cena skoczyła grubo powyżej 62 tys. za praktycznie standardowe wyposażenie (bidny silnik 1.2 TSI 105 KM, skrzynia 6 biegowa, klima manualna, proste radyjo, jakieś tam elektryczne lusterka) - pomyślałem WTF.
No to była sobie Skoda na 1 miejscu sprzedaży.
Przecież ten Rapid to będzie przykład, jak zarżnąć kurę znoszacą złote jaja i zrobić z niej rosół na niedziele.
Nie mam słów. Jeszcze niedawno polecałem swemu wujowi zakup Rapida - że niby Skoda wydaje na świat fajne, nieduże autko, coś jak Polo z bagażnikiem, i pewnie hitem bedzie cena - z 45 - 47 tysiaków za prawie Octavie.
Jeżeli chcą ponad 60 tysiaków na takie cuś, to ile bedzie kosztowała Octavia ?
A, i jeszcze jedno - coś się Skodzie z dizajnem posypało, bo wśród znajomych - laików samochodowych, już któryś raz podsłyszałem rozmowy w stylu "ej ta Skoda Rapid taka sobie, myslałem że bedzie większa i ładniejsza, w środku trochę nędza itd...". Więc marketing szeptany Skodzie też pomału pada...
No cóż, żegnaj Skodo...
No to była sobie Skoda na 1 miejscu sprzedaży.
Przecież ten Rapid to będzie przykład, jak zarżnąć kurę znoszacą złote jaja i zrobić z niej rosół na niedziele.
Nie mam słów. Jeszcze niedawno polecałem swemu wujowi zakup Rapida - że niby Skoda wydaje na świat fajne, nieduże autko, coś jak Polo z bagażnikiem, i pewnie hitem bedzie cena - z 45 - 47 tysiaków za prawie Octavie.
Jeżeli chcą ponad 60 tysiaków na takie cuś, to ile bedzie kosztowała Octavia ?
A, i jeszcze jedno - coś się Skodzie z dizajnem posypało, bo wśród znajomych - laików samochodowych, już któryś raz podsłyszałem rozmowy w stylu "ej ta Skoda Rapid taka sobie, myslałem że bedzie większa i ładniejsza, w środku trochę nędza itd...". Więc marketing szeptany Skodzie też pomału pada...
No cóż, żegnaj Skodo...
Komentarz