qu_bek, najszczersze gratulacje tatusiu :!: :szeroki_usmiech
egr w w silniku asz problem
Zwiń
X
-
egr w w silniku asz problem
Witam,
Mam problem na który nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedzi jeśli chodzi o silnik asz
Kupiłem octavie z palącą się kontrolką silnika mechanik myślał że to egr i go wyczyścił ale ponieważ egr był zaślepiony to nic nie rozbił zostawił go zaślepionego śrubką ale jak się okazało uszkodzone były pompo wtryski, zrobiłem pompki to kontrolki zgasły ale po kilku km znowu się zapaliła kontrolka silnika, odślepiłem śrubkę od egr-a i wpiąłem ten wężyk w niego i auto jeździło około miesiąc czasu aż kilka dni temu pojawił się problem z odpalaniem chechłam kilka razy około 10 minut i odpala i po odpaleniu chodzi do momentu 90 stopni jak by na 3 cylindrach potrafi zgasnąć 2 3 razy po osiągnięciu kilku stopni nawet nie 90 jeździ ok tylko trosze obroty skaczą na jałowym. Zauważyłem że troszkę przy tym egrze zaczyna się jakby olej pojawiać . Czy to wskazuje że jest egr uszkodzony? Mogę go zaślepić ale błąd mam na desce, czy ktoś wie co zrobić?
-
-
blaszka usunięta. teraz jest zaślepiony tylko ten weżyk śrubką i auto normalnie odpala i jeździ ale jak podłącze wężyk spowrotem pod egr nie chce palić i obroty skaczą. Z pompkami jest raczej ok, podłączyłem go pod waga i pokazuje że to egr. I teraz pytanko czy wymieniać egr czy może zostawić go zaślepionego i jakoś wyłączyć tą kontrolkę, słyszałem że jakoś vagiem da sie wyłączyć tego egr ale nie wiem co i jak
Komentarz
-
-
german81, mam dwa pytanka
1. da się to wyczyścić, mechanik powiedział że to nie rozbieralne
2. czy to jest to http://allegro.pl/zawor-cisnienia-eg...123557975.html
Komentarz
-
-
ta czesc z tego linka co podałes to zaworek n18 tu masz linka jak wyczyscic ten zaworek http://www.toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=2853 .nie koniecznie czyszczenie rozwiaze twój problem ale warto sprubowac mozna zoszczedzic troche kasy i przeznaczyc na cos innegodiagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Dzięki serdeczne german81, za pomoc, punkcik poleciał, jak zrobię to odpiszę czy pomogło
[ Dodano: Sro 07 Mar, 12 10:38 ]
Piszę, tak jak mówiłem, problem zniknął ale tylko trochę mianowicie zaworek wyczyściłem ale nic to nie dało więc kupiłem nowy, teraz octavia łatwiej odpala trzeba ją kręcić tylko 2 minuty nie 10 obroty nadal skacza może troszkę mniej ale nadal. Wkurza mnie ten samochód mam go od sierpnia 4 tysie włozyłem i dalej coś nie tak!
Komentarz
-
Komentarz