hotrain, :shock: o jakich wadach mowa?
[OT] Skrzypienie z tyłu nowy Tour
Zwiń
X
-
[OT] Skrzypienie z tyłu nowy Tour
Mój Tour ma pół roku dopiero a od 2 miesięcy przy przejeżdżaniu przez próg zwalniający
słyszę skrzypienie z tyłu i chyba bardziej po prawej stronie. To jest wrażenie jakby na przykład
sprężyny były zardzewiałe. Nie chcę kurcze z tym jechać do ASO bo już w ciągu tego pół
roku byłem u nich 4 razy z innymi wątpliwościami i w sumie każdą z nich mi rozwiali.
Tutaj jednak chyba tak nie powinno być w półrocznym samochodzie - może tylko trzeba coś
tam przeczyścić, bo nie sądzę że wymienić. Przeszkadza mi to trochę bo słychać jakby już
zawieszenie było stare i dzieje się to tylko przy unoszeniu/opadaniu tyłu przy przejeżdżaniu
przez próg zwalniający.
Pytanie do Was czy w nowym lub niestarym Tourze ktoś z Was ma/miał tak samo ?
-
-
Zamieszczone przez dziadekkNa mokrej i na suchej drodze jednakowo skrzypi?
ostatnim okresie kiedy więcej było suchego mrozu niż mokrego ciepła. Jednak żeby mieć
pewność to muszę to poobserwować z pogodą.
Mimo to napisz co wg Ciebie jest przyczyną dla skrzypienia na suchej drodze a co na mokrej
Komentarz
-
-
Ja spojrzałbym na gumowe elementy zawieszenia, jeśli na sucho skrzypi bardziej niż na mokrym.
Jesli jest róznica w skrzypieniu między sucho a mokro, to z pewnością zawieszenie (np. sprężyna-gumowa podkładka), jeśli nie, to (wnętrze) tak, jak napisał kolega looker-oparcie tylnej kanapy albo półka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dziadekkJa spojrzałbym na gumowe elementy zawieszenia, jeśli na sucho skrzypi.
A jeżeli tak to co z tym robić ? i czy Ty też masz taki przypadek u siebie, czy to tylko
u mnie się dzieje, bo widzę że masz taką samą furkę jak ja
Komentarz
-
-
mar979, odblokuj oparcie tylnej kanapy i połóż a następnie znów przejedź przez próg zwalniający. Jak zniknie skrzypienie to winny jest zatrzask i ucho ryglowania oparcia tylnej kanapy. Spróbować nie zaszkodzi. U mnie skrzypi jak cholera i nie mam czasu się za to wziąć ale tez nie mam za bardzo pomysłu bo owinięcie taśmą izolacyjna pomaga na krótko i znów się przeciera...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookermar979, odblokuj oparcie tylnej kanapy i połóż a następnie znów przejedź przez próg zwalniający. Jak zniknie skrzypienie to winny jest zatrzask i ucho ryglowania oparcia tylnej kanapy. Spróbować nie zaszkodzi. U mnie skrzypi jak cholera i nie mam czasu się za to wziąć ale tez nie mam za bardzo pomysłu bo owinięcie taśmą izolacyjna pomaga na krótko i znów się przeciera...
Komentarz
-
-
No niestety Panowie, to chyba nie ma związku z oparciem tylnej kanapy, najpierw przejechałem
przez próg ze złożonym całkowicie i nic sie nie zmieniło, potem tak jak ostatni kolega
napisał - pierd...nąłem mocno tym oparciem i nic... Nie ma żadnej różnicy, dlatego proszę
Was jeszcze o radę co to w takim razie może jeszcze być przyczyną
Komentarz
-
-
Gość
Komentarz
-
Gość
Spoko, to tylko podloga z podwojnym dnem, jakby skrzynia drewniana w bagazniku :diabelski_usmiech
Pytam bo jak napisalem nie orientuje sie jak w OII tym bardziej liftbackach jest u mnie np. wlasnie ta podloga na laczeniach skrzypi na dziurach progach itp. jak stare jebadelko.
Komentarz
Komentarz