Mieszkam w UK. Koszt z tego co czytałem w ASO - 250 funtow. Kluczyki robią też specjalne firmy ale liczą sobie 150 funtow więc i tak dużo. Tu mi za kluczyk wyszło 15 funtow + dociecie pewnie z 5-10 i tyle. Jedyne co mi brak to tego pinu czytałem, że trzeba posiadać vag tacho ale może i na vcds się da wyciągnąć pin. Kluczyk ma czysty nowy transponder. Pozdrawiam
przejrzałem forum to i inne i nie mogę znaleźć jak dodać kluczyk bez pinu immo
(program vag commander 1.4) czytałem, że się da, ale niechce kombinować, żeby nie zblokować auta, albo skasować jedynego działającego kluczyka. Kluczyk mam juz docięty z pastylką w środku(narazie mogę nim tylko otworzyć auto), - czy mogę ją przykleić do plastiku w obudowie > ?np super glue bo lekko sie rusza.
znalazłem taką instrukcję akurat dla vv polo w octavi może będzie inaczej - jak wyciągnąć pin
a) wybieramy Connection Type - K-line
b) Instrument / Immobilizer
c) Read
d) po jakiś ok 3 minutach -wyskakuje nam 4 cyfrowy PIN immo w oknie Login (potrzebny do zaprogramowania transpondera)
następnie
(skopiowany z innej strony opis użytkownika)
Jeżeli juz posiadamy sczytany 4 cyfrowy PIN, wkładamy stary kluczyk do stacyjki, obracamy do pozycji zapłonu - kontrolki świecą (auto nie jest uruchomione)
Wchodzimy w KEY LEARNING, wybieramy Vehicle model: w moimprzypadku - VW (k-line diagnisis KW1281)
Wpisujemy liość kluczyków: New key coint: np. 2 (stary i nowy kluczyk - który chcemy dodać)
Wpisujemy Login / Security code: czyli PIN immo (uzyskany wcześniej)
I klikamy: Learn
Kluczyk - stary jest programowany (trwa to ok 20-30 sek) jeżeli na dole w oknie wyświetli się finish, wyjmujemy kluczyk, wkładamy nowy, przekręcamy znowu do zapłonu i klikamy Learn
Jeżeli wcześniej wprowadzona ilość kluczyków zostanie osiągnięta - gotowe. ( w moim przypadku 2 - stary i nowy z pilotem)
Należy sprawdzić ich działanie ( u mnie zadziałało za 1szym razem)
Jeżeli operacja się nie powiedzie - odpalamy auto i silnik zaraz gaśnię, poza tym zaświeci się poniższa kontrolka)
posiadam jeszcze vcds 11.11.3 i tam instrukcja była taka niby pod immobilaizer IV
[Select]
[25 - Immobilizer]
[Meas. Blocks - 08]
Select Block 001.
[Go!]
The value in field 3 must be Yes. If value is No, the key is not capable of being adapted to Immobilizer.
You can check each key in this manner.
Select Block 003.
[Go!]
Make sure the shown lock times in field 1, 2 and 3 are 0 (each field represents a time in minutes).
If the lock times are NOT 0:
Do NOT switch off the ignition!
Allow the car to sit for AT LEAST the number of minutes that were indicated by the fields 1-3.
If lockout time was present check Group 1.3 as mentioned above to confirm "Yes" is shown.
[Done, Go Back]
[Security Access - 16]
4-digit PIN
Enter zero followed by the 4-digit PIN. For example, if your PIN is 1234, enter 01234.
[Do it!]
[Adaptation - 10]
Enter 001 in "Channel Number".
[Read]
The "Stored Value" is the number of keys currently matched.
Enter a "new value" corresponding to the total number of keys to be matched, including any existing keys.
The old keys are automatically being cleared.
[Save]
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]
Repeat the following steps until all keys have been matched:
Switch ignition off and remove key.
Insert next key to ignition and switch ignition on again.
The warning light for the Immobilizer will light up for ~2 seconds, then go out.
Może ktoś ma to przetłumaczone na Polski. Rozumiem wszystko ale jednak po Polsku to wiadomo, że człowiek się nie pomyli. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
przejrzałem forum to i inne i nie mogę znaleźć jak dodać kluczyk bez pinu immo
(program vag commander 1.4) czytałem, że się da, ale niechce kombinować, żeby nie zblokować auta, albo skasować jedynego działającego kluczyka. Kluczyk mam juz docięty z pastylką w środku(narazie mogę nim tylko otworzyć auto), - czy mogę ją przykleić do plastiku w obudowie > ?np super glue bo lekko sie rusza.
znalazłem taką instrukcję akurat dla vv polo w octavi może będzie inaczej - jak wyciągnąć pin
a) wybieramy Connection Type - K-line
b) Instrument / Immobilizer
c) Read
d) po jakiś ok 3 minutach -wyskakuje nam 4 cyfrowy PIN immo w oknie Login (potrzebny do zaprogramowania transpondera)
następnie
(skopiowany z innej strony opis użytkownika)
Jeżeli juz posiadamy sczytany 4 cyfrowy PIN, wkładamy stary kluczyk do stacyjki, obracamy do pozycji zapłonu - kontrolki świecą (auto nie jest uruchomione)
Wchodzimy w KEY LEARNING, wybieramy Vehicle model: w moimprzypadku - VW (k-line diagnisis KW1281)
Wpisujemy liość kluczyków: New key coint: np. 2 (stary i nowy kluczyk - który chcemy dodać)
Wpisujemy Login / Security code: czyli PIN immo (uzyskany wcześniej)
I klikamy: Learn
Kluczyk - stary jest programowany (trwa to ok 20-30 sek) jeżeli na dole w oknie wyświetli się finish, wyjmujemy kluczyk, wkładamy nowy, przekręcamy znowu do zapłonu i klikamy Learn
Jeżeli wcześniej wprowadzona ilość kluczyków zostanie osiągnięta - gotowe. ( w moim przypadku 2 - stary i nowy z pilotem)
Należy sprawdzić ich działanie ( u mnie zadziałało za 1szym razem)
Jeżeli operacja się nie powiedzie - odpalamy auto i silnik zaraz gaśnię, poza tym zaświeci się poniższa kontrolka)
posiadam jeszcze vcds 11.11.3 i tam instrukcja była taka niby pod immobilaizer IV
[Select]
[25 - Immobilizer]
[Meas. Blocks - 08]
Select Block 001.
[Go!]
The value in field 3 must be Yes. If value is No, the key is not capable of being adapted to Immobilizer.
You can check each key in this manner.
Select Block 003.
[Go!]
Make sure the shown lock times in field 1, 2 and 3 are 0 (each field represents a time in minutes).
If the lock times are NOT 0:
Do NOT switch off the ignition!
Allow the car to sit for AT LEAST the number of minutes that were indicated by the fields 1-3.
If lockout time was present check Group 1.3 as mentioned above to confirm "Yes" is shown.
[Done, Go Back]
[Security Access - 16]
4-digit PIN
Enter zero followed by the 4-digit PIN. For example, if your PIN is 1234, enter 01234.
[Do it!]
[Adaptation - 10]
Enter 001 in "Channel Number".
[Read]
The "Stored Value" is the number of keys currently matched.
Enter a "new value" corresponding to the total number of keys to be matched, including any existing keys.
The old keys are automatically being cleared.
[Save]
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]
Repeat the following steps until all keys have been matched:
Switch ignition off and remove key.
Insert next key to ignition and switch ignition on again.
The warning light for the Immobilizer will light up for ~2 seconds, then go out.
Może ktoś ma to przetłumaczone na Polski. Rozumiem wszystko ale jednak po Polsku to wiadomo, że człowiek się nie pomyli. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Komentarz