Poszukuje w dobrej cenie i oczywiście sprawnej przepustnicy do AEE. Moja powoli się kończy więc zaczynam się rozglądać. Może komuś zalega jakaś w garażu i chce się jej pozbyć.
zatarcie silnika pomimo normalnego stanu oleju
Zwiń
X
-
zatarcie silnika pomimo normalnego stanu oleju
co sie stalo>
po zrobieniu serwisu auta skoda octavia 1.9tdi 77KW 2007r jezdzilem pare dni a potem pojawila sie kontrolka od poziomu oleju, sprawdzilem wszystko bylo ok wiec zapalilem samochod przejechalem kilkaset metrow gdy kontrolka znowu swieci a silnik stracil moc!potem pomoc drogowa. stwierdzono zatarcie silnika koszt naprawy ogromny! powiedzieli ze to od pompy olejowej ale ja nie jestem pewny! co sadzicie prosze cala sytuacja ma miejsce za granica.
-
-
Zamieszczone przez edipolanskipojawila sie kontrolka od poziomu oleju, sprawdzilem wszystko bylo ok wiec zapalilem samochod przejechalem kilkaset metrow gdy kontrolka znowu swieci a silnik stracil moc!
To ta kontrolka zgasła? i się później ponownie zapaliła? Czy jechałeś ze świecącą kontrolką? i Jaki miała kolor? Pomarańczowy? czy czerwony?Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
defekt silnika
kontrolka czerwona, a dlaczego pompa olejowa padla czy moze sie zatkala czy cos! dziwne dla mnie jest to iz stalo sie wszystko swiezo po serwisie - zrobilem 300kilometrow, mozna jeszcze dodac iz czlowiek z serwisu odpalajac auto dodal gazu i poszla czarna chmura z rury.
skoda robilem jakies 40tys rocznie stran licznika 220tys
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez edipolanskikontrolka czerwona,ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez edipolanskikontrolka czerwona
To nic dziwnego, że zatarłeś silnik :P
Pompa to tylko część mechaniczna i ma prawo się popsuć, ale jazda bez smarowania w momencie kiedy auto informuje cię, żebyś nie jechał, to twój wybór. Teraz masz efekty takiej jazdy.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
kontrolka jest wskaźnikiem do reakcji użytkownika. brak działania spowodował zgon. w przypadku natychmiastowego zgaszenia silnika raczej zostałby on uratowany.
przyczyne można okreść - po pierwsze czy nadal jest prawidłowy stan oleju, jaki stan turbiny, ocena części po rozebraniu silnika ?
w kraju koszt używanego słupka ok. 3 koła+ robota, olej , rozrząd = ok.5000
Komentarz
-
-
richi9, gdzie chcesz sam pogrzebać, bo chyba nie w zatartym silniku? :szeroki_usmiech brak ciśnienia to także kop w du... turbiny, itd. owszem , można rozebrać i ocenić, ale wszystko kwestia jakich lotów ma być rzeźba :idea:
co do słupka - jak jest dobre źródło to moim zdaniem można się pokusić. oczywiście nie bxe, bxf , który ostatnio i mnie nawiedził w warsztacie :wink:
Komentarz
-
-
tak znam te żródła gwarancja a potem nikt o niczym nie wie...(może nie wszędzie)
wszystko da sie zrobić trzeba tylko chcieć!!! (czasem warto dołożyć, pytanie czy nie zrobic najtaniej i lunąć)
Nie takie strupy chodziły jak nówki...moto doktor cuda czyni <bez komentaża >
A poważnie jak dla siebie to kto wie czy bym nie zrobił.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lilorichi9, remont nie opłacalny , przy zatarciu sinika w pierwszym rzędzie idą panewki co za tym idzie wał korbowy , jak panewka się obróci to jeszcze często korby do wymiany .
Koszt jakieś 7/8tyś więc lepiej drugi słupek kupić , takie moje zdanie .
Ile mogą kosztować 4 korby wraz z pierscieniami, uszczelniaczami, zawory, popychacze, obróbka głowicy?
Wydaję mi się że w 5kzł można się zmiescić :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez lilorichi9, remont nie opłacalny , przy zatarciu sinika w pierwszym rzędzie idą panewki co za tym idzie wał korbowy , jak panewka się obróci to jeszcze często korby do wymiany .
Koszt jakieś 7/8tyś więc lepiej drugi słupek kupić , takie moje zdanie .
Ile mogą kosztować 4 korby wraz z pierscieniami, uszczelniaczami, zawory, popychacze, obróbka głowicy?
Wydaję mi się że w 5kzł można się zmiescić :wink:
Komentarz
-
-
po takim przebiegu to przyjrzalbym sie pompie czy na pewno jest napedzana,
stalo sie i sie nie odstanie, tak czy inaczej remont lub wymiana silnika jest konieczna,
ale najwiekszy fuckup to zlozenie nowego silnika ze stara niedzialajaca pompakazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
Komentarz