1,9 tdi bxe - puszcza dym na zimnym,
Zwiń
X
-
1,9 tdi bxe - puszcza dym na zimnym,
Panie i Panowie,
ręce mi opadły, mam 22 tys przebiegu i po odpaleniu na zimnym silniku (temperatura w garażu w okolicy 0 - 2 stopni) mój BXE puszcza mi czarny dymek. Nie jest to gigantyczny bak, tylko przeciętny dym, który nie wygląda za ładnie (rozne paliwa testowalem, BP ulimate, shell V-power za 6.29 !!! i nic) . Co radzicie zaślepić egr, a może to wina programu ?
dzięki za sugestie
klinsman1,9 TDI (BXE) tylko 4,3 l/100 (Skoda Superb and Seat Altea XL)
-
-
jutro nagram telefonem to zobaczysz czy to jest delikatna chmureczka czy już baczek. Bo według mnie to na chmureczkę nie wygląda
[ Dodano: Wto 13 Mar, 12 11:11 ]
w serwisie powiedziano, ze do dymku muszę się przyzwczaic. Pompowtryskiwacze tak maja, podobno w comman rail producent poprawił ten proces. Pewnie i tak jest, bo dzisiaj już każdy diesel ma filtr cząstek stałych.1,9 TDI (BXE) tylko 4,3 l/100 (Skoda Superb and Seat Altea XL)
Komentarz
-
-
diesel bez DPF, no musi puścić czasem dymka, no ludzie problem się robi kiedy jest go za dużo czyli puszcza cały czas , a nie jak się domyślam podczas odpalenia i po chwili jest go mniej ,albo wcale .Zakładam ,że podczas wyprzedzania lub ostrego dodania gazu puszczasz też dymka choć możesz o tym nie wiedzieć bo czasem małe ilości są trudno zauważalne w lusterku popatrz sobie i obserwuj .Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz