Jak zrobic poprawnie adaptacje przepustnicy w O1 1.6 BFQ

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bersukow
    Classic
    • 2012
    • 19

Zamieszczone przez endryu
    Jak nie sprawiam kłopotu to poproszę o pliczek pod nr WVWZZZ6KZVR034626
    bardzo proszę pliczek

jakakolwiek wypowiedź pod tym postem daje możliwość wstawienia pliku dla kolejnej osoby
  • Merkucjo
    Drive
    • 2011
    • 41

Witam prosze fachowcow o napisamie jak zrobic poprawnie adaptacje przepustnicy dla

mojego silnika BFQ 01 1.6 102 km zostala wyczyszczona ale nie potrafie zrobic adaptacji

mam kabel i program vcds 10.6.4

TAKIE NASTAWIANIE PODANE NIZEJ U MNIE NIE DZIALA REAGUJE TYLKO NA KANAL 060 ALE BARDZO DLUGO PRACUJE PRZEPUSTNICA I NIE KONCZY NASTAWOW

STEROWNIK MAM chyba simos bo taki mi wyswietla przy odczycie z silnika:

Address 01: Engine Labels: 06A-906-033-AVU.lbl
    Part No: 06A 906 033 DM
    Component: SIMOS33 1.6l 2V 00HS7290
    Coding: 00231
    Shop #:
    VCID: 6DD5CD870D01

No fault code found.
    Readiness: 1110 1101

[Wybór]
    [01 - Silnik]
    [Bloki pomiarowe - 08]
    Wybierz grupę "098" (lub grupę "001" w niektórych pojazdach wyposażonych w sterowniki SIMOS
    i Marelli np. silniki ADY i AEE).
    [Idź!]
    [Przełącz na Nastawy - 04]
    Po przełączeniu na Nastawy podstawowe w górnym, prawym polu ekranu pojawi się informacja:
    "Adapt. trwa" i rozpocznie się proces adaptacji. Można będzie również usłyszeć pracę przepustnicy i zauważyć jak zmieniają się pewne wartości wyświetlane przez program VAG-COM.
    System należy pozostawić w nastawach podstawowych przez około 30 sekund, po czym można ponownie przełączyć na :
    [Bloki pomiarowe - 08]
    ...i gotowe.

PROSZE O POMOC I WSKAZOWKI POZDRAWIAM

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

robisz tak samo jak masz opis tylko adaptacia jest w kanale 60 . a poczym poznajesz ze sie nie kaczy adaptacia . jak jest wszystko ok to powino ci sie pokazac w ostatnim okienku ADP OK.
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• Merkucjo
        Drive
        • 2011
        • 41

Witam robie to na kanale np 60 bo tylko na taki reaguje ( brak reakcji na 001 i 098) przepustnica brzeczy calay czas czekalem 10 min (podobno ma byc ok 30 sek) niby w ostatnim okienku ADP Ok - Jest ale nie jestem przekonany czy do konca jest wszystko zrobione tak jak byc powinno.

Komentarz

• german81
          L&K
          • 2010
          • 1414
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • BZB 1.8 TSI 160 KM

przepustnica bedzie brzeczała bo to jest pełen automat tak ma byc jak masz ADP ok to wszystko jest w porzadku . kanały 1 i 98 były urzywane w tarych sterownikach gdzie przepustnica była półautomatyczna
          diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• danielosy
            Rider
            • 2010
            • 269
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Koledzy dolaczam sie do tematu moze ktos podopwiedziec co trzeba zrobic?Musze wyczyscic przepustnice brudzi mi sie srednio co 30 tys km bylem u mecahnikow juz tyle razy i ciagle kroja mnie 100zl a ostatnio tak zel mi ja zrobili ze silnik glupial i kontrolka silnika sie swiecila. Ktos dal kiedys opis jak krok po kroku wyczyscic taka przepustnice i zrobiac adaptacje ale nie umie znalesc na formum moge prosic o pomoc? ja mm taki vag moze ktos cos pomoze
            Załączone pliki
            moja czarna perla
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275

Komentarz

Pracuję...