[Wybór]
[01 - Silnik]
[Bloki pomiarowe - 08]
Wybierz grupę "098" (lub grupę "001" w niektórych pojazdach wyposażonych w sterowniki SIMOS
i Marelli np. silniki ADY i AEE).
[Idź!]
[Przełącz na Nastawy - 04]
Po przełączeniu na Nastawy podstawowe w górnym, prawym polu ekranu pojawi się informacja:
"Adapt. trwa" i rozpocznie się proces adaptacji. Można będzie również usłyszeć pracę przepustnicy i zauważyć jak zmieniają się pewne wartości wyświetlane przez program VAG-COM.
System należy pozostawić w nastawach podstawowych przez około 30 sekund, po czym można ponownie przełączyć na :
[Bloki pomiarowe - 08]
...i gotowe.
robisz tak samo jak masz opis tylko adaptacia jest w kanale 60 . a poczym poznajesz ze sie nie kaczy adaptacia . jak jest wszystko ok to powino ci sie pokazac w ostatnim okienku ADP OK.
Witam robie to na kanale np 60 bo tylko na taki reaguje ( brak reakcji na 001 i 098) przepustnica brzeczy calay czas czekalem 10 min (podobno ma byc ok 30 sek) niby w ostatnim okienku ADP Ok - Jest ale nie jestem przekonany czy do konca jest wszystko zrobione tak jak byc powinno.
przepustnica bedzie brzeczała bo to jest pełen automat tak ma byc jak masz ADP ok to wszystko jest w porzadku . kanały 1 i 98 były urzywane w tarych sterownikach gdzie przepustnica była półautomatyczna
Koledzy dolaczam sie do tematu moze ktos podopwiedziec co trzeba zrobic?Musze wyczyscic przepustnice brudzi mi sie srednio co 30 tys km bylem u mecahnikow juz tyle razy i ciagle kroja mnie 100zl a ostatnio tak zel mi ja zrobili ze silnik glupial i kontrolka silnika sie swiecila. Ktos dal kiedys opis jak krok po kroku wyczyscic taka przepustnice i zrobiac adaptacje ale nie umie znalesc na formum moge prosic o pomoc? ja mm taki vag moze ktos cos pomoze
Komentarz