silniczek podnoszenia szyb octavia 99r

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lukaszwafka
    Classic
    • 2013
    • 6

Zamieszczone przez dudek_t
    Zamieszczone przez Agamek12
    Alonzo_
    Ale krajowy Citroen Xsara 1.4i SX mojego ojca kupiony z prawdziwym przebiegiem 100kkm to dopiero mógłby być bohaterem tego tematu :?
    czerwony? może kupiliście nasz egzemplarz? :?
    Xsara to była masakra. Od wyjazdu z salonu do sprzedaży (nawet w drodze na giełdę urwał się tłumik )
    Granatowy - kupiony przez ojca dla ojca - ja nigdy nie kupiłbym sobie takiego zakazenia. Ale tak żeby scharakteryzować największe problemy:
    - pęknięte koło zębarte w skrzyni biegów - na szczęście udało się kupić niemal nową skrzynię za 300zł
    - poukręcane ze dwa razy przeguby/półosie
    - ginący i pojawiający się nagle prąd (brak radia, nawiewu, oświatlenia kabiny, itp.)
    - padnięta uszczelka pod głowicą
    - ze dwa razy wymieniane cewki
    - dwa zmieniane akumulatory (altek dawał ni z gruchy ni z pietruchy zbyt wysokie lub zbyt niskie napięcie).
    Tak czy siak mniej więcej raz na miesiąc ojciec oddawał auto do warsztatu - i mimo że był to dobry warsztat, to i tak w aucie coś się non stop pierdaczyło...
    Ale Xsara 1.4i miała conajmniej jedną niezaprzeczalną zaletę: auto z zewnątrz wizualnie i wymiarowo mniejsze od Octavii 1 AKL/BFQ, ale we wnętrzu duuuużo więcej miejsca, lepsze materiały, ciekawszy design, ciszej i tylko minimalnie mniejszy bagażnik. Do tego absolutnie brak jakiejkolwiek korozji. Nawet zawias przy około 140kkm był wciąż oryginalny (ojciec przez 4 lata przejechał mniej niż 40kkm).
    Reasumując: nie polecam :diabelski_usmiech
  • mas79
    Classic
    • 2011
    • 2

witam. w mojej skodzie woda zniszczyła moduł znajdujący się przy silniczku próbowałem coś znaleźć na allegro ale nie mogłem nic dobrać o identycznych numerach, może ktoś wie które numery muszą się zgadzać żeby moduł pasował. próbowałem już kilka ale zawsze coś było nie tak. będę wdzięczny za każdą radę

Komentarz

• RUMBA
      Drive
      • 2011
      • 47

Wątpię żeby jakikolwiek o innych numerach działał prawidłowo... Po prostu musisz znaleźć o zupełnie identycznych numerach i tyle. Każdy moduł ma swoje oznaczenie które nie bez powodu jest inne w różnych wyposażeniach. Nic innego nie zrobisz, tylko szukać... Ja do siebie też nie znalazłem na allegro, dopiero u gościa kawałek drogi ode mnie handlującego częściami z rozbiórki trafiłem taki i był z octavii o takim samym wyposażeniu. Cena w moim przypadku: 90zł. Wcześniej kupiłem z passata i kicha bo nie wiedziałem że będzie to miało jakieś znaczenie. Silniczek o takich numerach przykładowo jak u mnie występował chyba tylko w octaviach także najprędzej dostaniesz go z octavii. Do zwiedzenia zostają szroty i okoliczni handlarze. Powodzenia w poszukiwaniach

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez RUMBA
        Wątpię żeby jakikolwiek o innych numerach działał prawidłowo
        Nie wprowadzaj kolegi w błąd.Część,która jest zamontowana w procesie produkcyjnym w aucie nie występuje nigdy jako część zamienna na rynku pod tym samym numerem.Po prostu należy spojrzeć do ETKI i sprawdzić numer,jaki producent przewidział dla danej części zamiennej.
        mas79, Do których drzwi ma być ten silnik?
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• RUMBA
          Drive
          • 2011
          • 47

Nie wprowadzaj kolegi w błąd.Część,która jest zamontowana w procesie produkcyjnym w aucie nie występuje nigdy jako część zamienna na rynku pod tym samym numerem.Po prostu należy spojrzeć do ETKI i sprawdzić numer,jaki producent przewidział dla danej części zamiennej.
          Spoko, ale spotkałeś się kiedyś z zamiennikiem silniczka szyby wraz z modułem do Octavii? Ja spotkałem się jedynie z nowym oryginałem w cenie ponad 1000zł także w praktyce chyba nie ma innej opcji jak znaleźć używkę, która musi mieć te same numery katalogowe bo po prostu nie zadziała. Fakt, zamiennik nie miałby tych samych numerów w tym, że z tego co się orientuję zamienników tej części nie ma...

Komentarz

• JanuszSz
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2835
            • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez RUMBA
            Spoko, ale spotkałeś się kiedyś z zamiennikiem silniczka szyby wraz z modułem do Octavii?

i teraz pozostaje tylko szukać modułu.
            Ponadto moja wypowiedź dotyczyła czegoś innego.Nie pisałem o cenach,bo takie pytanie nie padło,pisałem tylko o numerach części zamiennych vs części oem.

Komentarz

• RUMBA
              Drive
              • 2011
              • 47

http://moto.allegro.pl/silnik-wycier...192540037.html

i teraz pozostaje tylko szukać modułu.
              Ponadto moja wypowiedź dotyczyła czegoś innego.Nie pisałem o cenach,bo takie pytanie nie padło,pisałem tylko o numerach części zamiennych vs części oem.
              Mam wrażenie że trochę się pogubiłeś w temacie :P Temat dotyczy silniczka podnoszenia szyb, a nie wycieraczek dlatego te linki które wkleiłeś niczego do tematu nie wnoszą... Kolega potrzebuje modułu, które są sprzedawane w komplecie z silniczkiem, którego w zamienniku nie ma. Niepotrzebnie robisz mu zamęt w głowie :2kc Myślę, że nie ma sensu bardziej rozpisywać się w tym temacie bo z jasnych względów cenowych jedynym wyjściem jest znalezienie silniczka z modułem o identycznych numerach i nie ma możliwości, aby to w jakiś sposób obejść

Komentarz

• JanuszSz
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 2835
                • Superb II combi (3T5)

ops:
                Faktycznie,mały błąd,ale do naprawienia.

To jest akurat nowy zamiennik,czyli wynika z tego ,że zamienniki są dostępne.
                Wystarczy napisać do sprzedawcy.
                Poza tym przypominam,że moja uwaga nie dotyczyła dostępności części zam.tylko numerów katalogowych części oem i części dostępnych od producenta jako części zamienne.

Komentarz

• mas79
                  Classic
                  • 2011
                  • 2

Zamieszczone przez JanuszSz
                  Zamieszczone przez RUMBA
                  Wątpię żeby jakikolwiek o innych numerach działał prawidłowo
                  mas79, Do których drzwi ma być ten silnik?
                  witam. ja potrzebuję moduł do drzwi kierowcy. obdzwoniłem już kilkadziesiąt osób i nic o takich numerach, dlatego myślę ,że masz rację z tymi numerami tylko nie wiem jak dobrać identyczny bo jak wiadomo na szrotach rzadko wiedzą jakie wyposażenie miał samochód z którego dana część była wymontowana. a jeszcze jak byś mógł wyjaśnić co to jest ETKa bo ja jestem laikiem w tych sprawach

Komentarz

• pablo_doctor
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 791

mam takie
                    Załączone pliki
                    pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• kozak13
                      Drive
                      • 2010
                      • 56

Koledzy koledzy. Jeśli macie problemy z elektryką w tej okolicy to polecam przejrzeć dokładnie wtyczkę od tego modułu. Ja też szukałem modułu bo tak mi kazał elektryk a zapomniał obejrzeć wtyczkę. Zrobiłem to sam i co się okazało. Zgnił pin od zasilania i stąd moje problemy. Przełożyłem pin z innej wtyczki i wszystko śmiga elegancko. Zaoszczędziłem sporo kasy i czasu. Pozdrawiam

Komentarz

• RUMBA
                        Drive
                        • 2011
                        • 47

Zamieszczone przez kozak13
                        Koledzy koledzy. Jeśli macie problemy z elektryką w tej okolicy to polecam przejrzeć dokładnie wtyczkę od tego modułu. Ja też szukałem modułu bo tak mi kazał elektryk a zapomniał obejrzeć wtyczkę. Zrobiłem to sam i co się okazało. Zgnił pin od zasilania i stąd moje problemy. Przełożyłem pin z innej wtyczki i wszystko śmiga elegancko. Zaoszczędziłem sporo kasy i czasu. Pozdrawiam
                        U mnie tak samo był zgnity ten pin od zasilania i zrobiłem tak jak Ty :P tyle że poza tym miałem eszcze kilka usterek

Komentarz

Pracuję...