kontrolka temp. silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzychek
    Classic
    • 2013
    • 5

kontrolka temp. silnika

ostatnio gadałem z gościem z aso i ponoć za 700 jest w stanie załatwić
    Krzyś'ek
  • bartoszek1984wp
    Classic
    • 2012
    • 12

kontrolka temp. silnika

po zapaleniu silnika po ok 1 min zapala sie kontrolka temp silnika i swieci caly czas . nie pokazuje zadnych bledow a spalanie dochodzi do 16l na 100 km w miescie i ponad 10 na trasie . mechanik stwierdzil ze to przeplywka . pomocy bo bankrutuje powoli

Komentarz

• TomekRs
      RS
      • 2011
      • 1670

nie lepiej podpiac pod komputer i sprawdzic wartosci osiagane i wymagane przeplywomierza? Nie rozumiem, jak mozna placic za usulge skoro auto nie zostalo naprawione?
      Skoro dajesz auto do serwisu i mowisz: "panie, swieci mi sie kontorlka oleju po zapaleniu auta" mechanik mowi: "dobra, dobra, zrobimy". Potem mechanik mowi: "wymienilismy turbosprezarke i 2 pompowtryskiwacze. Do zaplaty 6500zl" Placisz, wyjezdzasz i znowu kontrolka oleju. A mechanik " nie wiem co to, moze przeplywomierz jednak"

Komentarz

• bartoszek1984wp
        Classic
        • 2012
        • 12

bylo sprawdzane pod kompem ,wszystkie wartosci byly ok a mechanik nie wziol nic bo to znajomy , stwierdzil ze to albo czujnik albo przeplywka

Komentarz

• Damian-jg
          Ambiente
          • 2008
          • 229

Kontrolka temperatury nie oznacza przepływomierza tylko temperaturę silnika. Pewnie czujnik lub instalacja do czujnika
          FIAT Service

Komentarz

• bartoszek1984wp
            Classic
            • 2012
            • 12

Zamieszczone przez Damian-jg
            Kontrolka temperatury nie oznacza przepływomierza tylko temperaturę silnika. Pewnie czujnik lub instalacja do czujnika
            oki dzieki

Komentarz

Pracuję...