Odnośnie przerabiania 5 w tdi. Jak nie masz mocnego tdi to bedzie ci bardzo ciężko to wykorzystać. Ja mam takie paskuctwo i trzeba zawsze troche 4 wyżej podkręcić. Jak chcesz wiamre sensowni przyśpieszać. Fakt jest że przy 2000obr mam około 125Km/h wegług gps. max jaki poszedłem było 246Km a można było wiecej tylko wtedy brakło drogi i jaj. Albo to była moja granica nieśmiertelności
Aby takie coś zrobić trzeba rozbebeszyć całą skrzynie bo piąty bieg jest ostatni w korpusie. zdemontować tryby. Bez praski i komory nie ma opcji. Moje przełożenie pochodzi z audi a8 3.0 tdi i tez było przetaczane pod względem średnicy, szerokości oraz dorobienia tuleji z wpustem ale da rade. I montaż wszystkiego do kupy z nowymi uszczelnieniami.
koszty.
Skrzynia jakaś sensowna 5 to około 600-900zł
częsci uszczelnienia około 600zł
robocizna 1000zł.
porównywalna z kosztem 6 biegówki
Aby takie coś zrobić trzeba rozbebeszyć całą skrzynie bo piąty bieg jest ostatni w korpusie. zdemontować tryby. Bez praski i komory nie ma opcji. Moje przełożenie pochodzi z audi a8 3.0 tdi i tez było przetaczane pod względem średnicy, szerokości oraz dorobienia tuleji z wpustem ale da rade. I montaż wszystkiego do kupy z nowymi uszczelnieniami.
koszty.
Skrzynia jakaś sensowna 5 to około 600-900zł
częsci uszczelnienia około 600zł
robocizna 1000zł.
porównywalna z kosztem 6 biegówki
Komentarz