Jednego dnia był a następnego już nie. Możliwe, że to wina metalowych nakładek na grila, które możliwe, że "pracują" (wyginają się itp.) co spowodowało, że któregoś dnia już go nie było. Kropelka niestety nie wszystko dobrze sklei, sklei ... Chyba, że ... Ale jestem w kolejce na naklejkę (ciemną tym razem), niestety ale ostatnio nie mogłem odebrać, nie zdążyłem na spot.
Inna sprawa, że teraz są niezłe przeceny opon letnich. Jak myślicie Uniroyal RainExpert (205/55 16 91V) to dobre rozwiązanie? Można takowe znaleźć już za niecałe 1kzł komplet.
prosże o pomoc mam Octavie I z 2002r TDI (ASV) wersja elegance, nie działa mi MFA brak kontrolki immo nie świeci (brak połączenia z Vagiem i brak kontrolki ASR, licznik jest 1U0 920 801J, pytanie czy ten licznik miał wogóle MFA?? manetka jest ale brak reakcji. Zależy mi na tym chyba ze ktoś z okolic śląska miał by ochotę osobiście zerknąc??
Wg ETKI do silnika ASV pasują:
- 1U0 920 801 J - bez MFA
- 1U0 920 811 J - z MFA (w małym wyświetlaczu na tarczy prędkościomierza)
- 1U0 920 821 J - z MFA, 1/2 FIS (ale ten chyba tylko do automatycznej skrzyni)
- 1U0 920 821 K - z MFA, 1/2 FIS (od wersji L&K)
- 1U0 920 841 J - z MFA, pełen FIS (Maxi Dot)
- 1U0 920 841 K - z MFA, pełen FIS (Maxi Dot, od wersji L&K)
1U0 920 811 J - z MFA (w małym wyświetlaczu na tarczy prędkościomierza)
1U0 920 821 K - z MFA, 1/2 FIS (od wersji L&K)
1U0 920 841 K - z MFA, pełen FIS (Maxi Dot, od wersji L&K)
ostatnie pytanie a wszytskie te co wymieniłem wsadze bez problemu??
czyli jedyne wyjście to kupno jednego z tych 3 liczników na allegro wołają od 150 do około 300zł, jesli w tej chwili nie mam immo to po zakupie wróci mi opcja immo czy tez musze go wyciagać i zaślepiać diode??
W o1 po lifcie jest immo3 zatem po wymianie zegarów immo powróci.
Ale po integracji eepromów powinno być ok, ale potrzebujesz i tak commandera lub/i kogoś ogarniętego. Swoją drogą masz nie zły bajzel z tymi zegarami: brak immo, manetka z mfa, zegary bez obsługi mfa. :!:
czyli jedyne wyjście dla mnie zakupić licznik z pinem i dopasować go:/ kosztownie sie zapowiada jak na mfa
[ Dodano: Czw 29 Mar, 12 20:13 ]
mam pytanie a nie wystarczy kupić licznika angielskiego i przełożyć sam wyświetlacz z obrotomierzem?? nie da to funkcji MFA??
[ Dodano: Wto 15 Maj, 12 20:04 ]
Jak jest z tymi zegarami z Anglika da coś przełożenie samego obrotomierza ??? po 70zł idzie z anglika kupic a z europejczyka 180-300zł
[ Dodano: Sro 10 Paź, 12 21:50 ]
witam , mam pytanie czy ten licznik ma kontrolkę ASR?? 1U0 920 801J bo u mnie ona nie świeci i nie wiem czy to problem kodowanie czy cos wiecej
Komentarz