Zamieszczone przez kabanos
[O2] Wymiana odblasku w zderzaku
Zwiń
X
-
200km/h wcale jakoś specjalnie nie męczy z tym że nie ma za bardzo mozliwości takiej jazdy nie tyle ze wzgledu na sprzęt co na warunki drogowe, jak mam możliwośc to zapinam 190 na tempomacie i jadę, średnio z Krakowa do Wrocławia jade 1.5h :lol:Tagi: Brak
-
Witam
Chciałbym wymienić stłuczony odblask w zderzaku.
Czy mógłby mi ktoś doradzić jak wyciągnąć ze zderzaka pozostały po starym odblasku plastik?
Są tam 4 zaczepy montowane na wcisk i nie wiem, jak się do nich dobrać.
Szukałem na forum podobnego problemu i nie znalazłem.
-
Endriu7, spróbuj podważyć delikatnie - powinien wyskoczyć tak jak lampka w drzwiach"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Delikatne podważenie nie wystarcza. Te zaczepy są typu "łatwo włożyć -> klik -> za cholerę nie wyciągniesz"
Komentarz
-
Endriu7, jak jest stłuczony togo wyłam :wink:"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Stłuczone jest szkiełko/plastik odblaskowe, które było (chyba) przyklejone do plastiku-bazy. Ten kawałek plastiku jest cały i to właśnie z jego demontażem ze zderzaka mam problem.
Nowy wygląda tak:
http://motoallegro.pl/odblask-zderza...162376977.html
Komentarz
-
Endriu7, jak chcesz wymieniać to i tak musisz cały wymienić. Pytanie czy aż tak faktycznie mocno jest pęknięty, że trzeba go zmienić ?"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Biszczu Oczywiście wymienić chcę cały. Ale żeby to zrobić, muszę najpierw wyjąć ze zderzaka to co pozostało z uszkodzonego, czyli ten pomarańczowy plastik (sam odblask już odpadł). I z tym właśnie mam problem.
Komentarz
-
a wepchnąć do środka się nie da?"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Endriu7, musisz to podważyć z prawej strony i musi wyskoczyć, bo tam nie ma zaczepu"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Tam jest "języczek" który jest wsunięty w zderzak i to z pewnością wychodzi ostatnie. Kolejka FILO.Zamieszczone przez BiszczuEndriu7, musisz to podważyć z prawej strony i musi wyskoczyć, bo tam nie ma zaczepu
Może ktoś z forumowiczów miał już do czynienia z demontażem odblasku i podzieli się wiedzą.
Komentarz
-
Endriu7, z prawej strony nie ma języczka jest z lewej.
Spróbuj to podważyć - musi wyjść"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Na górnym zdjęciu jest z prawej, na dolnym z lewejZamieszczone przez BiszczuEndriu7, z prawej strony nie ma języczka jest z lewej.
Spróbuj to podważyć - musi wyjść
Tak, czy inaczej podważenie nie wystarcza , bo trzyma się mocno na tych 4 zaczepach.
Komentarz
Komentarz