Zamieszczone przez ziutsane
Naprawa wgniotki na boczku drzwi 02
Zwiń
X
-
Naprawa wgniotki na boczku drzwi 02
wygniotła się spora dziurka od łokcia na elemencie górnym (pod szybą) w boczku od kierowcy.
Kupić boczka nie ma gdzie (poza ASO) bo wszyscy mają podobny problem.
Szukam sposobu naprawy
byłem u 3 tapicerów ale to nie jest element tapicerowany.
Sama góra jest wymienna ale nie występuje oddzielnie w sprzedaży.
teraz mam naklejkę "tuningującą" moje drzwi ale niestety bardzo rzuca się w oczy - zwłaszcza teraz jak chce sprzedać samochód.
Mile widziane pomysły naprawy - oczywiście pomysły z ASO odpadają ze względu na cenę.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
-
-
też mam podobny problem w takim samym modelu i w tym samym miejscu :?ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviars1na allegro i na szrotach pewnie pelno tego
tu masz FL
a tu zwykle
http://allegro.pl/octavia-ii-boczki-...189249890.html
druga jest i lewy przód i zadzwonie w poniedziłek (szkoda że 350)
a na szrotach nie ma - byłem na kilku w okolicach - jak są to w podobnym stanie co moje.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Komentarz
-
-
przypadłość znana z pierwszych lat produkcji, później została wyeliminowanaSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviars1na allegro tego jest pelno i to w cenach 100-150zl
Mimo wszystko dziękuje wszystkim za pomoc i radę - chociaż nie do końca o to mi chodziło.
Ps
zamówiłem na Allegro oba przody - ale kasy trochę szkoda bo wózek na sprzedaż idzie.
Mam nadzieje że nie będę następnemu chętnemu tłumaczył że ten typ tak ma.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Komentarz
-
-
[email protected], wystarczy pomyśleć i poszukać na allegro :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, to ja chyba mam słabo z myśleniem Szukam od dłuższego czasu boczku lewego z Anglika, szukam wersji europejskiej i nic. Jak się pojawia to zaraz znika i najczęściej zaglądam na allegro jak znika W moim przypadku od samego początku w grę wchodziła wymiana nitowanej góry bo dół jest OK i jest na nim skóra, której nie chciałem ruszać. Znalezienie lewego przedniego w wersji od RS graniczyło z cudem więc zdjąłem boczek i sprawdziłem, że da się przełożyć samą górę. Jest tylko problem z dostaniem tego elementu bo popyt wielokrotnie przewyższa podaż.
[ Dodano: Sob 22 Wrz, 12 20:45 ]
Udało mi się w końcu dostać boczek od zwykłej Octavii, mam pytanie do Was: czy jest możliwość przełożenia samej tapicerki? Chodzi mi o ten element materiałowy na boczku. Wiem, że mogę roznitować górę i zrobić adaptację samej góry. Jednak zastanawiam się nad przełożeniem elementu skórzanego w miejsce materiałowego wtedy będę miał boczek w całości oryginalny bez rzeźbienia. Czy ktoś próbował takiego rozwiązania?
Komentarz
-
Komentarz